Denník N

Web Denníka N teraz píšeme naším písmom

Po internetové spravodajstvo sa už dávno nechodí cez titulné stránky, ktorých adresy ste vedeli naspamäť. Články vám často pristanú na obrazovkách úplne náhodne: ponúkol vám ich algoritmus Facebooku či Googlu, alebo vám ich poslala kamarátka cez chat. Nemusíte si ani všimnúť, na aký web ste sa dostali a po vypnutí naň zabudnete.

Webové stránky sa preto snažia, aby ste si ich zapamätali. My chceme, aby ste si nás pamätali najmä pre dobrú žurnalistiku. Ale aj z hľadiska dizajnu existuje niekoľko nástrojov, ako podporiť identitu: logo, dizajn, farebnosť, typografia. Denník N sú noviny, naším základným produktom sú články, a preto chceme našu identitu výrazne stavať na typografii.

Od zverejnenia loga je súčasťou identity Denníka N písmo Lumin. Okolo neho je postavený aj nezameniteľný dizajn novín. Na webe sa naopak naše charakteristické písmo objavuje zriedka. To chceme zmeniť. V novom dizajne webu plánovanom na túto jeseň (predplatitelia ho už mali možnosť vidieť) bude väčšina webu napísaná práve naším charakteristickým písmom.

Nechceme, aby bol redizajn veľkým šokom, preto sme posledné mesiace robili niekoľko drobných krokov, ktoré starý web priblížili k novému. Dnes sme zaviedli najviditeľnejší krok: na väčšine článkov už používame písmo Lumin. Zároveň v článku nájdete aj možnosť zapnúť si odber nových článkov vašich obľúbených autorov na e-mail.

Budeme radi, ak nám napíšete pripomienky do diskusie.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Teraz najčítanejšie