Denník N

Zakázané zhromaždenie kotlebovcov v Snine: Mazurek, Kotleba, asi 200 ľudí a dvaja mestskí policajti (+foto)

Foto N - Andrej Bán
Foto N – Andrej Bán

Okresné mestečko na ukrajinskej hranici zažilo v piatok na hlavnom námestí míting Kotlebovej strany, ktorý primátor Štefan Milovčík (nezávislý) zakázal.

Do Sniny, na rozdiel od Kriváňa, trafili.

Už hodiny pred zakázaným zhromaždením jazdí po meste stranícka dodávka ĽSNS a cez reproduktory pozýva na akciu o pol šiestej podvečer. Zvolávateľ, poslanec Milan Mazurek, cez deň opakovane navštívil problémovú Palárikovu ulicu.

Odvážne rozhodnutie míting zakázať zdôvodnilo vedenie mesta extrémistickým charakterom ĽSNS a zameraním zhromaždenia proti komunite miestnych Rómov. Sociálne siete aj televízie v uplynulých dňoch priniesli masívne šírenú správu o útoku rómskych žien na mladú ženu za to, že jej (uviazaný) pes pohrýzol jedno z ich detí – tie ho predtým k útoku vyprovokovali.

Kotlebovci, podobne ako v minulosti na iných miestach, incident tohto druhu zneužili na vlastnú propagáciu.

„No go“ Palárikova ulica?

Hodinu pred plánovaným začiatkom je námestie prázdne. Iba pri fontáne, dodávke a stánku ĽSNS s petičnými hárkami na podporu kandidatúry Mariana Kotlebu na prezidenta sa o čomsi dohadujú dvaja mestskí policajti s Mazurekom.

„Vysvetlili sme mu, že ak to bude míting s pôvodne plánovaným programom, môže byť rozpustený. On nám však povedal, že je to

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kotlebovci - ĽSNS

Marian Kotleba

Slovensko

Teraz najčítanejšie