Denník N

Fico si vie predstaviť, že bude znovu premiérom, o Le Hongovi vraj Kiska klame

20. septembra 2017 prijal podpredsedu vietnamskej vlády Vuong Dinh Hue nielen Robert Kaliňák, ale podľa vietnamských médií aj Robert Fico
20. septembra 2017 prijal podpredsedu vietnamskej vlády Vuong Dinh Hue nielen Robert Kaliňák, ale podľa vietnamských médií aj Robert Fico

Predseda Smeru pripustil, že Peter Kažimír ako minister financií končí a bude guvernérom Národnej banky Slovenska.

„Ste Hospodárske noviny alebo Denník N?“ pýta sa predseda Smeru Robert Fico po deviatej otázke týkajúcej sa únosu Trinh Xuan Thanha vo veľkom rozhovore HN.

Fico podozrenia, že Slovensko unieslo Vietnamca vládnym špeciálom, nechce komentovať a hovorí, aby sa počkalo na závery vyšetrovania.

„Nechápem, prečo Hospodárske noviny začínajú témou, o ktorej nič neviem. Vieme len to, že Nemcom pod nosom uniesli podnikateľa. Nemcom pred nosom uniesli chlapa. Kto sa ospravedlní Kaliňákovi za všetky tie klamstvá?“ odpovedá na únos Fico a hovorí, že podpredseda Smeru Robert Kaliňák má jeho dôveru a bol najlepším ministrom vnútra.

Tvrdí, že Kiska klamal

Prezident Andrej Kiska v minulosti povedal, že po únose v septembri mu volal Fico a dôrazne ho žiadal, aby vymenoval jeho poradcu Quang Le Honga za veľvyslanca v Hanoji. Práve Quang Le Hong by mohol byť podľa nemeckých policajtov „insajderom“ Vietnamcov v celom únose.

„Nemám dôvod komentovať klebety, ktoré šíri prezident. Samozrejme, že sa to tak nestalo. Je to klebeta,“ tvrdí Fico. V rozhovore viackrát opakuje, že z funkcie premiéra odišiel „sám a dobrovoľne“. Fico musel odstúpiť po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, inak by sa rozpadla vláda.

O Kiskovi opakuje to, čo v nedávnom videu – je daňový, volebný podvodník a ukradol zubárovi pozemok. 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie