Denník N

Skutočná pravda o roku 1968: nebola to bratská ani pomoc, ale obyčajná invázia

Slovenskom hýbala kolónka vo formulári a otázka, či invázia v roku 1968 vôbec bola inváziou. Okrem toho tak trochu prebiehala aj vládna kríza.

  • Poslanec Marček, ktorý bol na Kryme, oznámil, že zakladá stranu. Vyhrážal sa tým, že už má 20 000 podpisov.
  • Vo Viedni robila bordel organizovaná skupina niekoľkých stoviek cudzincov, neboli to však imigranti, ale fanúšikovia Slovana.
  • V Snine zakázali zhromaždenie fašistov, ale to sa napriek tomu konalo, lebo prečo nie.

V kauze únosu vietnamského občana bolo nové toto: ministerka vnútra Saková priznala, že počas letu do Moskvy si Poliaci mysleli, že na palube je Robert Kaliňák. Nebola to pravda, ale bolo to v poriadku.

Ozval sa aj Ján Čarnogurský, ktorý povedal, že v celom únose ide o to, že sa prezident Kiska spolu s liberálnymi médiami snaží zvrhnúť vládu. To by znamenalo, že sa o zvrhnutie vlády snaží aj nemecká polícia a denník Frankfurter Allgemeine Zeitung, čo nedávalo žiaden zmysel, ale na tom nezáležalo. 

Ján Čarnogurský tiež v prezidentských voľbách vyslovil podporu Františkovi Mikloškovi a Františka Mikloška bolo možné kritizovať hneď za niekoľko vecí, ale toto si nezaslúžil.

No a záverom: vyšlo najavo, že bývalý policajný prezident Tibor Gašpar bude radiť ministerke vnútra Sakovej. Potom vyšlo najavo, že radiť bude aj českej vláde. No a ešte potom vyšlo najavo, že na ministerstve vnútra bude pracovať aj bývalý šéf NAKA. Dobre.

Tu je Rafael Rafaj v typickej ukrajinskej košeli, iba o tom nevie.

Keďže bolo leto, vypukla aj koaličná kríza, ale bola ešte smiešnejšia ako tie predchádzajúce a tie boli dosť smiešne samy osebe.

Vládna strana Most napríklad vydala tlačovú správu, v ktorej písala, že medzi ňou a SNS niet vážnejších rozporov, na čo SNS reagovala, že je prekvapená a sklamaná a Andrej Danko dodal, že je aj hlboko urazený. A Béla Bugár potom povedal, že by bol iný prezident ako Andrej Kiska, a to bola celkom určite pravda.

V úplne iných kruhoch vypukol úplne iný škandál po tom, čo si neúspešný kandidát na predsedu KDH Richard Vašečka otvoril formulár na prídavky na deti a objavil v ňom

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie