Denník N

Krk už mal v slučke, stačilo zoskočiť. Hokejový brankár vysvetľuje, prečo sa chcel zabiť a prečo zmenil názor

Všetko zmenil až moment, keď vyhľadal pomoc. Mal však prísť oveľa skôr.

Ben Meisner je priemerný kanadský hokejista. V zámorí to najďalej dotiahol na náhradného brankára vo farmárskej AHL a posledné roky pôsobí v druhej nemeckej lige.

Pred odchodom do Európy hrával v univerzitnej súťaži NCAA a tri roky aj v ECHL, čo je tretia najvyššia súťaž v rámci zámorskej hierarchie. Akási farma farmy tímu NHL.

Na portáli theplayerstribune.com sa rozhodol porozprávať o veciach, ktoré sú vo športovom svete často tabu. Keď ešte hrával v zámorí, pokúsil sa o samovraždu, no na poslednú chvíľu si to rozmysel. Bolo to v momente, keď mal okolo krku slučku a stačilo zoskočiť zo stoličky.

„Zrejme by ste o tom nepočuli a nebola by to ani veľká správa. (…) Nie som Connor McDavid alebo Ovi (Ovečkin, pozn.) alebo Sid (Crosby, pozn.). Do pekla, veď vlastne ani nehrám v NHL. Nie som slávny,“ píše Meisner v osobnej spovedi.

A práve preto, že nie je slávny, sa rozhodol prerozprávať svoj príbeh. „Pretože v niektorých veciach som viac podobný vám, nie top hráčom môjho športu. Nie som superstar alebo obrovský talent. Som tvrdo pracujúci brankár, ktorý robil všetko pre to, aby sa stal profesionálom a niekoľko rokov sa potácal po nižších súťažiach a momentálne hrá v Nemecku.“

Šikanovali ho

Meisner mal odmalička problém zaradiť sa do kolektívu, rovesníci ho šikanovali. Preto neveril ľuďom a neskôr sa im nebol schopný zveriť.

Od začiatku kariéry trpel depresiou, úzkosťami a obsedantno-kompulzívnou poruchou. A aj keď si bol vedomý, že mu nie je dobre, zostal ticho a pred okolím sa tváril, že je všetko v poriadku.

Meisner vysvetľuje, že hokej v nižších zámorských súťažiach sa veľmi odlišuje od toho v NHL, kde hokejisti zarábajú ročne milióny dolárov.

On dostával týždenne

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie