Denník N

V Smere vedia, že bez Lajčáka či Pellegriniho riskujú v prezidentských voľbách výprask

Peter Pellegrini, Andrej Kiska, Robert Fico a Miroslav Lajčák vo februári 2016 na galavečere k predstaveniu loga predsedníctva v Rade EÚ. Foto - TASR
Peter Pellegrini, Andrej Kiska, Robert Fico a Miroslav Lajčák vo februári 2016 na galavečere k predstaveniu loga predsedníctva v Rade EÚ. Foto – TASR

Miroslav Lajčák ako prezidentský kandidát Smeru je priorita, plán B Roberta Fica je presvedčiť Petra Pellegriniho.

Pár týždňov pred tým, než by mal Smer oficiálne predstaviť kandidáta na prezidenta, to vyzerá na ozajstné trápenie. Taký kandidát, ktorý by sa dobrovoľne hrnul do budúcoročných prezidentských volieb v straníckom tričku a zároveň by mal reálnu šancu na úspech, sa doteraz neukázal.

Dôvodom pritom nie je nedostatok kádrov – Smer má dve také mená, ktoré by sa podľa verejných aj neverejných prieskumov takmer s istotou dostali do druhého kola volieb. Čo vzhľadom na výsledky dlhoročného vládnutia strany nemožno ani náhodou považovať za neúspech. Problém Smeru je, že ani jednému sa do toho nechce.

Prioritný kandidát, minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák, kade chodí, rozpráva, že kandidovať za prezidenta nebude. V skutočnosti je práve v tomto čase náchylný aspoň pripustiť, že by do toho predsa len šiel.

Čísla interných prieskumov ukazujú, že Lajčák by mal

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Prezidentské voľby 2019

Komentáre

Teraz najčítanejšie