Denník N

V Bonaparte merali betón špeciálnym radarom. Posudok rozhodne, čo ďalej s Bašternákovými kauzami

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Prvé pojednávanie s Ladislavom Bašternákom bude na súde v novembri. V ďalších kauzách ho ešte stále vyšetrujú.

Posudok v kauze výstavby bytovky Bonaparte, v ktorej doteraz v byte Ladislava Bašternáka býva bývalý premiér a predseda Smeru Robert Fico, mešká. Pôvodne mal byť hotový v júli, teraz si Ústav súdneho inžinierstva vypýtal od polície ďalší čas a sľubuje, že bude v septembri.

„Bolo tam veľa meraní radarom a teraz sa to vyhodnocuje, vo veľmi krátkom čase to skončíme,“ povedal šéf ústavu Gustáv Kasanický. Znalci podľa neho skúmali hlavne hrubú stavbu a množstvo betónu v základoch. „Merali sme aj vo vnútri po chodbách, ale v bytoch sme neboli, to nemalo význam. Ak aj je nejaká priečka posunutá alebo chýba, tak to nemá vplyv na cenu,“ tvrdí Kasanický.

Polícia chce vedieť, či stavba bola naozaj taká drahá, ako Bašternák, Stanislav Plutko a Peter Hrkotáč deklarovali, alebo opäť len slúžila na fiktívne daňové operácie a vratky DPH.

„Museli sme urobiť omnoho viac meraní, ako sme predpokladali, bolo to zložitejšie a nechceli sme to robiť deštruktívnymi metódami, aj keď robili sme aj pár vrtov,“ opisuje Kasanický. Špeciálny radar si

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Ladislav Bašternák

Slovensko

Teraz najčítanejšie