Denník N

Spolurodičia a vlkodlačice

Foto – Fotolia
Foto – Fotolia

Ďakujem za všetky deti všetkým otcom, ktorí napriek tomu, že možno nenávidia ich matky, dokážu byť slušnými a láskavými spolurodičmi.

Som klasická unavená mater, ktorá preceňuje svoje sily a ktorá by niekedy najradšej ušla do krajiny ticha. Mama, ktorá však svoje deti tak miluje, že keby mi ich chcel niekto zobrať, stane sa zo mňa vlkodlačica. Vraždiaca vlkodlačica, ktorú nič a nikto nezastaví. To je pud. Najsilnejší na svete.

V posledných dňoch sa píše a rozpráva o mame, ktorá nežije s otcom dieťaťa, ktorá dojčí a ktorej devätnásťmesačné dieťa bolo zverené do starostlivosti otcovi. Napriek tomu, že matka podala žiadosť na zverenie do starostlivosti o štyri mesiace skôr ako otec, napriek tomu, že dojčí, napriek tomu, že nikto nebol obkuknúť matku, napriek tomu, že sa s ňou nikto nerozprával, napriek tomu, že nie je feťáčka, alkoholička a ani nesvojprávna. Skrátka napriek. Pani sudkyňa z Trnavy rozhodla len na základe listín a zhodnotila, že matka dojčí účelovo. Bodka. Papá, malý človiečik, maminka s tebou bude dve noci v týždni.

Ťažko mi je súdiť, keď to ani ten náš súd nevie urobiť poriadne. Po tom, ako som sa do tohto príbehu trochu viac verejne zahryzla, začali sa virtuálne diskusie. „Je to vyfabulované, nikdy by súd nepridelil dieťa otcovi.“ „Ja ju poznám, ona narobila pekné prúsery!“ „Ja poznám jeho, je to magor!“ „Ona mu zakazovala!“ „On jej nedovolil.“ „Načo ešte dojčí, veď je to choré.“ „Načo je decku hentaká matka?“ „Keď nebude otec platiť, nemá sa s dieťaťom čo stretávať.“ „A to ona!“ „A to on!“ A tak. A ja… a ja sa lapajúc po dychu pýtam, že kde je, sakra, v tých komentároch, aké len internet dokáže vyprodukovať, to dieťa.

Keď sa rodičia rozídu, asi na to majú sakra veľké dôvody. Som toho názoru, že niekedy je lepšie, ak rodičia neostanú spolu. Práve kvôli dieťaťu.

Nedozvieme sa objektívnu pravdu, ale keď to zájde takto ďaleko, isto obaja človiečikotvorcovia narobili veľké ‚hnusobstvá a prúsery‘. Ale toto, čo sa deje v tomto príbehu, je len čisté ego. Nie láska. Boj. Túžba ukázať tomu druhému, že prehral.

Moje, pardon, naše deti sú z rozvrátenej rodiny. A ja som sa musela stať

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie