Denník N

O eurofondy na jasle sa dá žiadať dlhšie, štát posunul termín na prihlásenie sa

Ilustračné foto - Tasr
Ilustračné foto – Tasr

Pôvodný termín pre zapojenia sa do eurofondovej výzvy ministerstvo pôdohospodárstva posunulo o sedem pracovných dní.

Keď v júli ministerstvo pôdohospodárstva vyhlásilo eurofondovú výzvu, ktorá má podporiť budovanie a obnovu zariadení pre deti do troch rokov, prevádzkovatelia jaslí aj opoziční politici kritizovali, že prišla v zlom čase – počas letných dovoleniek, a na predkladanie projektových zámerov je málo času. Konečný termín na prihlásenie totiž bol 10. september tohto roku.

O niekoľko týždňov neskôr ministerstvo, ktoré vedie Gabriela Matečná (SNS) posunulo termín na prihlásenie sa do výzvy o sedem pracovných dní, teda do 19. septembra 2018. Vyplýva to z aktualizácie výzvy, ktorá sa objavila na webe ministerstva.

Ministerstvo upokojuje, že do tohto termínu  treba predložiť len zámery projektov. Až keď ich pri posudzovaní odobria, musia žiadatelia následne predložiť stavebné povolenia a iné potvrdenia, ktorých získanie si vyžaduje viac času.

Nie pre všetky mestá

Na túto výzvu je zo zdrojov EÚ spolu vyčlenených takmer 13,5 milióna eur. Podľa odhadu ministerstva by mohlo vzniknúť niekoľko stoviek miest pre najmenšie deti.

Výška sumy

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Jasle a škôlky

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie