Denník N

Kedy sa najesť, čo si zbaliť a kam ísť cvičiť, keď chcete využiť obednú prestávku v práci

Foto - Flickr.com/Thoroughly Reviewed
Foto – Flickr.com/Thoroughly Reviewed

Niekedy je lepšie zjesť pred cvičením aj polovicu obeda, inokedy vám stačia bohatšie raňajky. Tréneri radia, ako čo najlepšie využiť krátku prestávku v pracovnom čase.

Píše Danielle Douglasová-Gabrielová, článok zverejňujeme so súhlasom The Washington Post

Ak sa rozhodnete cvičiť počas obednej prestávky, môže vám to príjemne oživiť pracovný deň. No vtesnať plnohodnotné cvičenie do takého krátkeho okna môže byť výzva, ktorá so sebou prináša množstvo otázok.

Mala by som jesť predtým či potom? Koľko vecí si mám so sebou nabaliť? Stíham sprchu, či ostanem bez nej? A čo je najdôležitejšie: koľko cvikov sa mi zmestí do jednej hodiny?

Dobrou správou je, že existuje množstvo trikov, ako z cvičenia uprostred dňa vydolovať čo najviac.

Čo si nachystať?

Dôležité je mať premyslený plán. Už v predchádzajúci večer si do tašky zbaľte základné veci ako náhradnú spodnú bielizeň, dezodorant a vlhčené utierky – to ak by ste náhodou nemali čas na sprchu.

Potrebujete sprchu za každých okolností? Zvážte, či si nezbaliť so sebou fľašu suchého šampónu, aby ste čo najviac okresali čas, ktorý strávite mimo kancelárie, vraví Tami DeVitisová, inštruktorka z fitnescentra vo Washingtone. Ak máte dlhšie vlasy, zviažte si ich do chvosta, ktorý po cvičení nevyžaduje žiadnu ďalšiu údržbu.

Ďalšou možnosťou prípravy je mať v práci nachystaný pár ďalších tenisiek a toaletné potreby. Keď sa rozhodnete ísť cvičiť, jednoducho si ich vezmete a pôjdete. Osobný tréner Lee Jordan si všimol, že jeho klienti si zvyčajne nenosia viac vecí, než sa im zmestí do zrolovaného trička. Inými slovami, postačí, ak sa zbalíte naľahko.

Možno by ste mali prísť do kancelárie ráno o čosi skôr, keby vám cvičenie náhodou trvalo dlhšie, ako ste očakávali, vraví DeVitisová, ktorá vedie niekoľko hodín skupinového tréningu aj v čase obeda.

Ako sa stravovať?

Zhltnúť bagetu tesne

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Cesta k zdraviu

Zdravie

Teraz najčítanejšie