Denník N

Klame Kaliňák aj o prelete cez Poľsko? Poslanci opozície aj Mosta-Híd budú žiadať odpovede

Kaliňák šiel pre kauzu únos aj detektor lži. Foto – Facebook R. Kaliňáka
Kaliňák šiel pre kauzu únos aj detektor lži. Foto – Facebook R. Kaliňáka

Zahraničný parlamentný výbor, ktorý mal na návrh poslanca SaS Klusa riešiť, ako sme oklamali Poľsko, nebol uznášaniaschopný.

Je hlásenie prítomnosti ministra na palube vládneho špeciálu bežná prax, aj keď tam nie je, alebo ide len o zavádzanie exministra vnútra Roberta Kaliňáka?

Už od piatka, keď ministerstvo zahraničných vecí oficiálne potvrdilo, že sme vlani klamali Poľsku pri prelete nášho vládneho špeciálu, sa novinári snažia zistiť, či sa to stávalo pravidelne alebo bol let z Bratislavy do Moskvy 26. júla výnimočnou udalosťou. Teraz budú žiadať odpovede aj poslanci vládneho Mosta-Híd a opozičnej Slobody a Solidarity (SaS).

Ide o let, ktorým vietnamská delegácia zo Schengenu uniesla manažéra Trinh Xuan Thanha. Toho tri dni predtým vietnamská rozviedka násilne naložila do dodávky v Berlíne, z ktorej ho vyložili v Bratislave na letisku Milana Rastislava Štefánika. Robert Kaliňák odmieta, že by Vietnamcom vedome s únosom pomáhal, a hoci požičanie vládneho špeciálu sprevádzajú viaceré podozrivé okolnosti, exminister a dnes poslanec Smeru tvrdí, že to, čo vlani urobil, je bežné a stalo sa to aj v minulosti. 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Únos vietnamského občana

Slovensko

Teraz najčítanejšie