Denník N

Do RTVS sa vracia bývalý šéf správ Juraj Rybanský, kritickí redaktori miznú z obrazovky

Juraj Rybanský. Foto – TASR
Juraj Rybanský. Foto – TASR

Rybanský z telerozhlasu odišiel začiatkom roka, keď sa ocitol uprostred stretu Rezníkovho vedenia s časťou redakcie spravodajstva.

Do vedenia verejnoprávneho Rozhlasu a televízie Slovenska sa vracia Juraj Rybanský, ktorý z Mlynskej doliny začiatkom tohto roka odišiel iba po niekoľkomesačnom pôsobení. Píše to server Omediach.com a Denníku N to potvrdila RTVS.

Rybanský patrí k ľuďom, ktorých si do RTVS priviedol už generálny riaditeľ Jaroslav Rezník zvolený do funkcie vlani. Od septembra 2017 viedol niekoľko mesiacov spravodajstvo RTVS, vo februári však dal výpoveď. Oficiálne zo zdravotných dôvodov.

„Mrzí ma to, že z RTVS odchádzam tak skoro, ale zdravie mám iba jedno,“ uviedol vtedy. Neoficiálne sa hovorilo skôr o tom, že funkciu opustil pre konflikt Rezníka s časťou redakcie spravodajstva. Rybanský sa ocitol uprostred tohto stretu a nakoniec dal výpoveď.

„Nadobudol som pocit, že najvyššie vedenie stojí o rýchle zmeny, a ja nie som zástancom rýchlych zmien. Neraz neprospievajú kvalite vysielania,“ vysvetľoval svoju výpoveď Rybanského kolega a vtedajší šéf televízneho spravodajstva Boris Chmel, ktorý odchádzal s ním.

Tentoraz Juraj Rybanský nastúpil do manažmentu 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

RTVS za Machaja

Slovensko

Teraz najčítanejšie