Denník N

Falošné letáky, osočovanie a prelepené bilbordy – antikampaň pred komunálnymi voľbami je silná

Antikampaň v tohtoročných komunálnych voľbách sa začala.
Antikampaň v tohtoročných komunálnych voľbách sa začala.

Do komunálnych volieb ostávajú presne dva mesiace a v Bratislave sa vo veľkom rozbehli antikampane. Či sú efektívne, je podľa expertov otázne, no znalci tento rok očakávajú veľa špiny.

Minulý víkend rozniesli Staromešťanom do schránok letáky s výzvou, aby ľudia nevolili vybraných kandidátov, pretože nebývajú v hlavnom meste, alebo ich podporuje Smer alebo finančná skupina J&T.

Boli falošné, išlo o antikampaň. Vedená bola akože v mene  kandidátky na starostku Starého Mesta Dany Kleinert z tímu Matúša Valla, ktorú v komunálnych voľbách podporuje strana Spolu a Progresívne Slovensko.

Čo nájdete v schránkach

„Letáky komunikujú veľmi negatívne, spôsobom, ktorý je mi cudzí,“ vyjadrila sa Kleinert. Od letákov sa dištancovala aj videom na Facebooku a chce podať trestné oznámenie.

Antikampane sú tento rok zjavne hitom komunálnych volieb či už vo forme letákov, alebo na Facebooku a Kleinert je len jednou z kandidátok, čo s prekvapením sledujú, čo sa okolo nich deje. Znalci kampaní, ktorí s Denníkom N pri príprave textu hovorili

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Komunálne voľby 2018

Slovensko

Teraz najčítanejšie