Denník N

Kočnera vyšetrujú pre ďalšie podozrenie z falšovania zmeniek

Marian Kočner. Foto N – Tomáš Benedikovič
Marian Kočner. Foto N – Tomáš Benedikovič

Trestné oznámenie na Kočnera podala právna kancelária Jána Čarnogurského za poškodenú stranu Sprint-Press. Tá sa k tomu nechce vyjadrovať.

Mariana Kočnera, ktorý je vo väzbe v Justičnom paláci, vyšetrujú pre ďalšie podozrenie z trestného činu, ktorý súvisí s falšovaním dokumentov a zmeniek.

Trestné stíhanie bolo začaté vo veci ešte koncom marca a ide o podozrenie z podvodu v štádiu pokusu a marenia spravodlivosti.

Poškodenou stranou je spoločnosť Sprint-Press, ktorá vlastní v bratislavskom Starom Meste luxusnú budovu, jej právny zástupca Ján Čarnogurský sa k tomu na žiadosť klienta nechce vyjadrovať.

Firme hrozí pre spor s Kočnerom exekúcia až 1,35 milióna eur.

Starý známy Šišák

V celom prípade opäť vystupuje Emil Šišák, ktorý sa objavuje vo viacerých Kočnerových kauzách. Od Kočnera napríklad kúpil aj dom po Pavlovi Ruskovi, vystupoval aj ako tichý spoločník v Glance House, kde sa Kočner tiež angažoval v spore o majetok.

Na začiatku mala byť pôžička, ktorú si od Šišáka údajne v oktobri 2005 zobral Ján Hybáček, vtedajší konateľ Sprint-Pressu, vo výške 10 miliónov korún (takmer 332-tisíc eur).

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie