Denník N

Žiadne slnko, ale stena: obyvateľom Miletičovej 60 tesne pred oknami vyrastajú garáže

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Začatie nadstavby garáží oznámil developer presne v dňoch, ako v susednom polyfunkčnom dome predali posledný priestor, ktorý garáže zatienia. Časť majiteľov bytov hovorí, že o nadstavbe pri kúpe nevedeli, a chcú sa obrátiť na generálnu prokuratúru.

Predstavte si – kúpite si vysnívaný byt v širšom centre Bratislavy, priamo oproti trhovisku na Miletičovej ulici. Teda nekúpite, vezmete si naň hypotéku s tým, že ju budete splácať aj desiatky rokov.

Potom začne v jedno letné ráno rachotiť zbíjačka – staré jednoposchodové garáže, na ktoré sa pozeráte z balkóna, investor nadstavuje a to tak, že po novom budú garáže siahať do výšky vášho balkóna a to v jeho tesnej blízkosti, v niektorých prípadoch aj menej ako meter. To je realita polyfunkčného domu na Miletičovej 60.

„Vedeli sme, že sa za naším domom nachádza staršie parkovisko, na ktorom neparkovalo veľa áut. Nášho developera, firmy Profinex estate sme sa pred kúpou pýtali, či sa tam niekedy v budúcnosti plánuje nejaká nadstavba, vždy nám však povedali, že sa tam nič neplánuje, že majiteľ parkoviska na to nebude mať peniaze,“

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Developeri v Bratislave

Slovensko

Teraz najčítanejšie