Denník N

tl;dr: Ako Amerika prehrala vojnu s al-Káidou

Dnešný výber zaujímavých textov zo zahraničných médií.

Kliknite na Odoberať e-mailom pod titulkom, ak chcete dostávať tento prehľad hneď, keď vyjde.

Hľadá sa Larry. Riaditeľa Alphabetu (Googlu) Larryho Pagea zjavne veľmi nebaví chodiť do práce, neprišiel na vypočutie do amerického kongresu, s investormi sa nerozpráva od roku 2013 a tlačovku nemal od roku 2015. „Pageove oči sa „zasklili“ počas mítingov, keď diskusia odbehla od témy technológií k biznisu. „To, čo robíte, je nudné,“ povedal vraj Page kolegovi, keď sa nehovorilo o veciach, ktoré ho zaujímali.“ (Bloomberg)

Go left, young man. Najdôležitejšie zistenia z primárok pred jesennými americkými voľbami. 1. Trump v Bielom dome motivuje ku vstupu do politiky rekordné množstvo žien, 2. Demokrati majú dve veľmi odlišné skupiny kandidátov, tradičných centristov a progresívnu až radikálnu ľavicu (európske meno pre americkú radikálnu ľavicu: centristi). Podľa toho, ktorej z dvoch skupín sa podarí na jeseň presadiť, budú zrejme veľmi odlišne vyzerať aj demokratickí kandidáti na prezidenta v 2020. (The New York Times)

Módna etiketa. Môžete vlastniť Ferrari alebo môžete vlastniť čapicu s logom Ferrari, ale nikdy nie jedno aj druhé, upozorňuje svojich čitateľov Wall Street Journal. Ak jazdíte v Honde, môžete mať čapicu Ferrari, ak ste fanúšikom značky a dúfate, že raz si na Ferrari našetríte. Keď si už našetríte, čapicu treba „darovať monackej armáde spásy“. Ak ste však bankár s čapicou Ferrari, je to ako mať čapicu „MILUJEM MAMON“. (WSJ)

17 rokov po 11. septembri je výsledok vojny podľa rozsiahlej eseje časopisu Foreign Policy takýto: Al –Káida nad Amerikou vyhrala.

  V roku 2001 zabili srdcovo-cievne choroby 700-tisíc Američanov, nehody 101-tisíc a chrípka 62-tisíc. Cukor je pre zdravie občanov oveľa nebezpečnejší ako terorizmus. Pri spätnom pohľade nebol 11. september najvýznamnejšou udalosťou toho roku. O 100 rokov si budeme 2001 pamätať ako rok, keď

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

tl;dr zo zahraničnej tlače

Svet

Teraz najčítanejšie