Denník N

Čo vieme o ruských podnikateľoch, po ktorých ostávajú mŕtvoly

Slovensko má prvého teroristu, parlament odhlasoval, čo ministerka školstva chcela, a ruskí podnikatelia boli na výlete. Len ktovie, prečo to vyzeralo, ako keď ruskí agenti idú vraždiť.

  • Bilbordy kandidáta na bratislavského primátora Jána Mrvu polepili označeniami homofób a konšpirátor. Mrva sa bránil, že ide o snahu pošpiniť jeho meno. Svoje meno si však najumnejšie pošpiňuje sám – keď sa prejavuje ako homofób a konšpirátor.
  • Matica slovenská protestovala proti novému logu slovenských hokejistov v podstate preto, že nepochopila rozdiel medzi logom a štátnym znakom.
  • Prezidentskú kandidatúru ohlásila Gabika Drobová. Ako povedala, bola to jednoducho príliš intenzívna myšlienka.

Z domova:

Vyšlo najavo, že Mariana Kočnera polícia nevyšetrovala, aj keď mohla. Tiež vyšlo najavo, že na neurochirurgii v Bratislave existovali dva poradovníky na zákroky. V súvislosti s colným škandálom sa Robert Fico spýtal, čo robila Iveta Radičová, a Richard Sulík si na štátny sviatok chcel dať pagáče, čo sa mu nepodarilo a bol z toho smutný. 

Vláda tiež ohlásila, že do roku 2030 by už naozaj chcela dokončiť diaľnicu do Košíc, a na bratislavskej železničnej stanici otvorili novú čakáreň, ktorá mala byť moderná a zároveň historická. Nebola ani moderná, ani historická, iba drahá.

V spore medzi Slovenskou akadémiou vied a ministerkou školstva prokuratúra rozhodla, že ministerstvo pochybilo, ale ministerka to pochopila ako svoje víťazstvo. Spor výrazne komplikovalo, že nikto presne nevedel, prečo to všetko ministerka robí a čo vlastne chce.

Čiže sa potom protestovalo, ale nie veľmi, lebo veda nikoho nezaujíma, Anton Hrnko ešte stihol jednému demonštrantovi povedať, že je obyčajný hajzel, a to bolo všetko. Keďže prokuratúra rozhodla, že ministerstvo pochybilo, tak to koalícia v parlamente celé schválila.

Na druhej strane, tie stropné obklady tiež už len tak nezoženiete.

Zo zahraničia:

Vyšlo najavo, že Maďarsko, ktoré odmieta imigrantov, lebo sú bezpečnostnou hrozbou, poskytovalo za úplatok maďarské pasy ruským občanom, ktorí boli bezpečnostnou hrozbou. V Česku zatkli prvého islamistu a bol to Slovák, no a premiér Andrej Babiš povedal, že Česko zo Sýrie neprijme ani 50 maloletých sirôt, lebo svojich sirôt majú v Česku dosť.

S veľkým škandálom bojovala aj

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Otrava Skripaľa

Komentáre

Teraz najčítanejšie