Denník N

Motívom vraždy Kuciaka a Kušnírovej bola jeho práca, sú už len dve verzie, prokurátor zverejnil identikit

Identikit, ktorý zverejnila špeciálna prokuratúra. Foto – TASR
Identikit, ktorý zverejnila špeciálna prokuratúra. Foto – TASR

Prokurátor si myslí, že sa v prípade vraždy novinára a jeho priateľky dopracujú k úspešnému koncu.

Vražda novinára Jána Kuciaka bola spáchaná profesionálne na objednávku a vrahom novinára a jeho priateľky bola iba jedna osoba. Motívom vraždy bola Kuciakova novinárska práca a vyšetrovatelia v tejto chvíli pracujú už len s dvomi verziami. Na tlačovej konferencii to povedal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry.

„Bolo nepochybne preukázané, že dôvodom vraždy bola práve novinárska práca Jána Kuciaka,“ povedal prokurátor. Vo veci zatiaľ nie je nikto obvinený.

Prokurátor zverejnil aj identikit možného svedka. Ide o asi 30-ročného muža s nakrátko ostrihanými vlasmi, bradou a fúzikmi. Prokurátor k nemu neposkytol žiadne bližšie informácie, nechcel povedať ani to, či ho zachytili bezpečnostné kamery.

„Oceňujem, že prišli nové informácie. Dostal som dnes otázku, ako dôverujem vyšetrovaniu, a povedal som, že som stále presvedčený, že polícia nasadila svojich najlepších ľudí a že túto vraždu vyšetríme,“ povedal k zverejneniu identikitu prezident Andrej Kiska.

Človek, ktorý môže posunúť prípad

„Táto osoba sa mohla pohybovať na mieste vraždy v čase spáchania skutku a môže disponovať informáciami o samotnom skutku.“ Prokurátor povedal, že občania môžu kontaktovať špeciálnu prokuratúru alebo protizločineckú jednotku NAKA. Privítali by, keby sa tento človek aj sám prihlásil. Identikit zverejnila na Facebooku aj polícia, označuje ho za možného svedka.

Na otázku, či muž na fotografii môže byť páchateľom, prokurátor povedal: „To je špekulácia, na to teraz neodpoviem.“ A dodal, že „je to osoba, ktorá nás môže posunúť ďalej“.

Video: Dozorujúci prokurátor o vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej
Autorka: Monika Tódová

Na začiatku bolo verzií 30. „V súčasnosti sa vyšetrovanie zameriava na dva okruhy jeho práce,“ povedal prokurátor.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vražda Jána Kuciaka

Slovensko

Teraz najčítanejšie