Denník N

Imrecze o colných podvodoch: Behali nám tu tisíce bašternákov, toto bola moja priorita

Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Prezident finančnej správy František Imrecze hovorí, že pri podhodnocovaní textilu organizovanými gangmi robil, čo sa dalo. V rozhovore odpovedá aj na otázky, čí je vlastne nominant, prečo sa stretol s Výbohom a či majú u neho Bödörovci svojho nominanta.

Zuzana Nerušilová, ktorá má funkciu splnomocnenkyne prezidenta finančnej správy pre komunikáciu so zamestnancami, v pondelok rozoslala vedúcim zamestnancom finančnej správy email s výzvou ministrovi Kažimírovi, aby vás neodvolal. Požiadala ich „o súčinnosť a pomoc pri rozposlaní otvoreného listu pracovníkov finančnej správy na vami riadené pracoviská“. Nie je hanba, že vaša splnomocnenkyňa zhora organizovala listy na vašu podporu?

Dnes som sa to dozvedel (rozhovor sa konal v pondelok popoludní – pozn. red.). Pani splnomocnenkyňu som o to nežiadal, pre mňa to bolo rovnaké prekvapenie ako pre vás. Vôbec to nepovažujem za šťastný krok. Dištancujem sa od neho a nemienim ho ani ďalej komentovať. Je to jej iniciatíva bez toho, aby ju so mnou koordinovala. Naozaj som o tom nevedel a urobil som všetko pre to, aby sa to zastavilo. V momente, keď som sa to dozvedel, požiadal som vedúcich zamestnancov, aby to nešírili ďalej.

Vyzerá to ako anticharta.

Viem, ako to vyzerá. Ešte raz – nemienim sa tomu venovať, bolo to bez môjho vedomia a nekoordinované. Je to jej iniciatíva.

Ako vnímate, že sa vás Kažimír ani raz otvorene nezastal? Zvonku to vyzerá, akoby vám dal úlohu obhájiť sa pred parlamentným výborom, a ak sa to nepodarí, vymení vás.

Myslím, že ste to povedali veľmi korektne. Dal mi úlohu

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Colné podvody

Slovensko

Teraz najčítanejšie