Denník N

RTVS už nevysiela Ligu majstrov a je to úplne normálne

Hráči Realu Madrid s trofejou za víťazstvo v Lige majstrov. Foto – TASR/AP
Hráči Realu Madrid s trofejou za víťazstvo v Lige majstrov. Foto – TASR/AP

Prvýkrát po dlhých rokoch sa stalo, že si slovenskí diváci nemohli pozrieť ani jeden zápas futbalovej Ligy majstrov na obrazovkách verejnoprávnej RTVS.

Na pripomenutie: Liga majstrov je súťaž, v ktorej hrajú proti sebe najlepšie európske futbalové mužstvá. Slovenský tím v nej bol naposledy v roku 2010 (Žilina), predtým v roku 2005 (Petržalka) a v roku 1997 (Košice).

RTVS posledné tri roky vysielala len jeden zápas týždenne (stredajší, hrá sa aj v utorok), keďže hlavnú licenciu vlastnil súkromný Digi Sport, ktorý patrí Telekomu. Tento rok vysielala len zápasy Trnavy v predkolách.

Práva na ďalšie tri sezóny kúpila česká súkromná televízia O2, ktorá ich na Slovensku poskytla Orange TV, najväčšiemu konkurentovi Telekomu.

Stačí si prečítať diskusiu na facebookovej stránke Orangeu a zistíte, že krok televízie vo verejnosti nevyvolal eufóriu.

Keďže ľudia bažiaci po sledovaní Ligy majstrov si ešte nemali šancu zaobstarať nového poskytovateľa, ten sa situáciu snažil zachrániť vysielaním cez internet. Ako sám uviedol, za „ľudové ceny“: jednorazovo za dve eurá, mesačne za štyri eurá.

Internetový stream v prvý deň vysielania zjavne nebol pripravený na nápor divákov. Sťažovali sa na nekvalitný zvuk aj obraz či na problémy s registráciou alebo so sledovaním na smart televíziách.

Divákom však prekáža aj to, že im televízia zobrala niečo, čo „mali zadarmo“ na RTVS a tak sa podľa nich nemôže súkromný televízny kanál čudovať, že sa na ňu spustila vlna internetovej nenávisti.

Na Slovensku sa však len stalo niečo, čo je vo svete

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Liga majstrov

Komentáre, Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie