Denník N

Schudol 85 kíl a rozpráva, aké je to jednoduché

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Je 9:26 ráno a Erik Farkaš prichádza na dohodnutý rozhovor. Mal sa pritom začať až o štyri minúty. Neskôr mi vysvetľuje, že ešte napríklad pred dvomi rokmi by zrejme meškal.

„Pred tým, ako som schudol, som nie vždy stíhal. Ak treba, teraz môžem pobehnúť. Predtým by som odbehol 30 metrov a ešte teraz by som sa potil a ťažko dýchal. Komfortnejšie bolo pre mňa meškať,“ hovorí a dodáva, že premena mu v živote otvorila mnoho dverí.

Keby som s ním robil rozhovor ešte pred ňou, deň predtým by sa musel prísť pozrieť do podniku, ktorý som vybral. „Nevyhovovali mi labilné stoličky, akými sa postupne stávali všetky, lavice boli fajn. Raz som zlomil plastovú stoličku len tým, že som si na ňu sadol,“ hovorí.

„Lietal som výhradne s mikinou. Keďže som sa hanbil vypýtať si špeciálny predlžovací pás, radšej som si mikinu prehodil cez pás a tváril sa, že spím, aby ma personál lietadla nekontroloval,“ vysvetľuje.

To všetko sa však zmenilo. Erik sa vo februári 2017 odhodlal na veľkú životnú zmenu. Odvtedy schudol takmer polovicu svojej pôvodnej váhy. Do jeho starých nohavíc sa teraz zmestia dvaja Erikovia.

185 centimetrov a 95 kilogramov. A to nie je na konci cesty.

Ako je vlastne možné, že sa dostal na váhu okolo 180 kíl?

Opustil sa

Erik si až do 15 rokov žil ako

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb, Zdravie

Teraz najčítanejšie