Denník N

Lucia Žitňanská končí v Moste-Híd, prekážajú jej kauzy koalície aj zahraničná politika SNS

Lucia Žitňanská. Foto N - Tomáš Benedikovič
Lucia Žitňanská. Foto N – Tomáš Benedikovič

Bývalá ministerka spravodlivosti vstúpila do strany Bélu Bugára v roku 2014, predtým pôsobila v SDKÚ.

Lucia Žitňanská odchádza z Mosta-Híd, končí aj v poslaneckom klube vládnej strany. Informovala o tom agentúra TASR a pre Hospodárske noviny to potvrdila hovorkyňa Mosta-Híd Klára Debnár.

„Už pred prázdninami som oznámila, že nateraz sa nebudem uchádzať o žiadnu volenú funkciu a ani nebudem kandidovať v nadchádzajúcich parlamentných voľbách,“ napísala Žitňanská na Facebook.

„Dnes však strácam aj dôvod na udržiavanie čisto formálnych väzieb so súčasnou vládnou koalíciou, a preto som sa rozhodla vystúpiť z poslaneckého klubu Mosta-Híd, a teda aj zo strany Most-Híd.“

„Akceptujem to. Pravdepodobne blízka budúcnosť ukáže, prečo sa to takto stalo,“ povedal pre TASR predseda poslaneckého klubu Tibor Bastrnák.

Kritizuje odklon od proeurópskeho smerovania

Žitňanská pre Denník N povedala, že zostáva pôsobiť v parlamente ako nezávislá poslankyňa a opakuje, že za čo raz už hlasovala, nevidí dôvod nehlasovať za to znovu. Pripomenula, že podporila vládny program.

S Bélom Bugárom osobne hovorila a oznámila mu svoje rozhodnutie. „Rešpektoval to.“ Na otázku, či ju presviedčal, aby ostala, povedala, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lucia Žitňanská

Slovensko

Teraz najčítanejšie