Denník N

Kandidáti na bratislavského primátora sľubujú zmeny v mestskej polícii, záchytné parkoviská aj nové cyklotrasy

Diskusia Cyklokoalície. Foto - N
Diskusia Cyklokoalície. Foto – N

V debate Cyklokoalície spolu diskutovali primátor Nesrovnal a jeho protikandidáti Mika, Mrva a Vallo.

Štyria hlavní kandidáti na bratislavského primátora Ivo Nesrovnal, Matúš Vallo, Václav Mika a Ján Mrva v debate Cyklokoalície hovorili o plánoch nových cyklotrás, záchytných parkoviskách, bikesharingu, mestskej polícii či buspruhoch.

Ostatní kandidáti napádali primátora, že napriek dostatku peňazí sa nebudujú nové cyklotrasy a nie je to pre mesto hlavná téma. Mika hovorí, že v meste chýba mediátor, ktorý by spolupracoval s vlastníkmi, mestskými časťami a vybavil aj eurofondy; podľa Valla je cyklokomisia na magistráte nefunkčná a cyklotrasy neboli posledné štyri roky hlavnou témou; Mrva hovorí, že čerpanie peňazí je úbohé a mesto málo aktívne.

„Povedať to po tom, čo sme pred desiatimi dňami spustili bikesharing, môže povedať, prepáčte, len niekto, kto tu nebýva,“ bránil sa Nesrovnal. Je to podľa neho obrovský úspech a výsledok trojročnej práce. „Tvrdíte, že sa nič nehýbe. Rozbicyklovali sme Bratislavu. Páni, dajte si dole klapky z očí.“ Nesrovnal tvrdí, že vyriešili večný problém s peniazmi, riešia problémy s pozemkami a dokončujú viaceré projekty v meste.

Podľa Valla v meste najviac chýba ružinovská cyklotrasa od Záhradníckej;

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bicyklovanie v Bratislave

Komunálne voľby 2018

Slovensko

Teraz najčítanejšie