Denník N

Prečo sme hľadali Dankov titul a písali o ňom

Andrej Danko. Foto N - Tomáš Benedikovič
Andrej Danko. Foto N – Tomáš Benedikovič

Andrej Danko sa tvári, že téma jeho titulu ho mala iba neprávom pošpiniť. Dalo sa tomu ľahko zabrániť.

Napísali sme, že titul JUDr. Andreja Danka je záhadou. Jeho rigoróznu prácu sme hľadali na všetkých fakultách, kde ho v rokoch 1998 až 2000 mohol získať. A ani jedna tú prácu nevedela nájsť.

Desať dní pred publikovaním textu sme sa na záhadný titul opýtali priamo Andreja Danka. Ten nie je Robert Fico a doteraz vždy na otázky novinárov odpovedal. Mlčal, hoci prevzatie otázok potvrdil. A zvláštne reaguje aj teraz, keď sme text o jeho titule uverejnili. Stále nehovorí, kde a kedy získal právo písať si pred menom JUDr.

Andrej Danko tvrdí, že riadne ukončil doktorandské štúdium, a obviňuje nás, že o ňom píšeme na objednávku Progresívneho Slovenska, lebo nás aj túto stranu platí firma Eset. Skúsim reagovať.

1. Andrej Danko tvrdí, že riadne ukončil doktorandské štúdium. Nie je to pravda. Bez ohľadu na to, či robil rigoróznu prácu, alebo nie. Doktorandské štúdium trvá niekoľko rokov a končí sa titulom PhD. Na JUDr. právnikom stačí obhájiť rigoróznu prácu a celé to trvá pár mesiacov.

2. Denník N nerobí na objednávku Progresívneho Slovenska a ani žiadnej inej politickej strany. Toto obvinenie počúvam, odkedy som v novinách. Hovorili to

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Danko

Komentáre

Teraz najčítanejšie