Denník N

Súd zisťoval, či manželka policajta Krajmera nebola len Kollárov biely kôň, tá sa radšej stiahla

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Okresný súd v Žiline zisťoval, či Mária Krajmerová naozaj vlastnila luxusné obchodné centrum. Dnes už ju nahradil Zoroslav Kollár, zmluvu o prevode akcií sudcovi začiernili. Ten krútil hlavou a povedal, že takto predložený dôkaz si mu ešte nikto nedovolil dať.

Pribudli ďalšie indície o tom, že manželka bývalého riaditeľa Národnej protikorupčnej jednotky Róberta Krajmera Mária vystupovala v minulosti len ako biely kôň vplyvného podnikateľa Zoroslava Kollára.

Ukázalo to utorkové verejné pojednávanie na Okresnom súde v Žiline. Súd, ktorý má ako jediný na Slovensku kompetenciu overovať pravosť údajov zapísaných v registri partnerov verejného sektora, skúmal, či spoločnosť Všetko pre bývanie, a. s., kde Krajmerová vystupovala ako 45-percentná akcionárka, neklamala, keď ju medzi akcionármi uviedla.

Napriek snahe sudcu Jaroslava Maceka k podrobnejšiemu skúmaniu už nepríde. Spoločnosť radšej požiadala o vymazanie z registra partnerov a v stredu v ňom tak už pravdepodobne nebude. Súd preto konanie zastaví. Aj toto jediné pojednávanie však ukázalo, ako mohol mať Krajmer ku Kollárovi prostredníctvom manželky blízko. 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie