Denník N

Pellegrini bilancoval svoje úspechy, teší sa aj z toho, že nedotknuteľný Kočner je vo väzbe

Peter Pellegrini. Foto – TASR
Peter Pellegrini. Foto – TASR

Premiér nebude kandidovať za prezidenta. Poďakuje každému, kto mu to ponúkne.

Premiér Peter Pellegrini (Smer) mal po stredajšom rokovaní vlády príhovor, ktorý pripomínal správu o stave krajiny. Bilancoval svoje polročné funkčné obdobie a hovoril, ako je rád, že sa mu podarilo upokojiť atmosféru v spoločnosti a napraviť obraz Slovenska v zahraničí.

V piatok organizuje iniciatíva Za slušné Slovensko ďalší protest. Skutočnosť, že po šiestich mesiacoch nie je známy páchateľ vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej podľa Pellegriniho neznamená, že nebude známy po deviatich mesiacoch. „To nie je fér voči policajtom, oni najlepšie vedia, kde sa vo vyšetrovaní nachádzajú.“

Narážka na Kočnera

Predseda vlády hovoril aj o tom, že ľudia, ktorí boli doteraz nedotknuteľní, teraz sedia vo vyšetrovacej väzbe. Narážal zrejme na prípad Mariana Kočnera. Na otázku, či je spokojný s prácou ministerstva vnútra, povedal, že ministerka vnútra Denisa Saková (Smer), aj policajný prezident Milan Lučanský skutkami ukazujú svoju prácu.

Sakovej dnes prešiel na vláde návrh novej voľby policajného prezidenta. Jeho funkčné obdobie má mať štyri roky, kandidovať môže dvakrát.

Ku kauze únosu vietnamského manažéra, ktorý sa udial aj vďaka použitiu slovenského vládneho špeciálu, Pellegrini povedal, že to nie je kauza tejto vlády a vyšetrovatelia sa s ňou vysporadúvajú.

Reagoval aj na kritiku europoslancov počas návštevy Slovenska. Upozornili na to, že Tibor Gašpar je poradcom ministerky vnútra a na ministerstve vnútra pracuje aj bývalý riaditeľ Národnej protikorupčnej jednotky Róbert Krajmer. „Nominácie poradcov nemajú žiadny vplyv na chod polície.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie