Denník N

Polícia zatkla podozrivých z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej

Foto: Polícia SR
Foto: Polícia SR

Aktualizované 18:35 – Sedem mesiacov po vražde majú vyšetrovatelia pravdepodobne nájomného vraha alebo vrahov novinára a jeho priateľky. Pri akcii na južnom Slovensku zadržali osem ľudí.

Polícia na príkaz prokurátorov z úradu špeciálnej prokuratúry vo štvrtok skoro ráno zatkla podozrivých z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

Zadržali osem ľudí. Jedným z nich je Tomáš Sz., ktorý pracoval ako policajný vyšetrovateľ, druhým je podľa Plusky jeho bratranec Miroslav.

Ďalšie zadržané osoby majú podľa Aktualít iniciály K. J., R. M., T. A., no ich bližšia totožnosť zatiaľ nie je jasná.

Kto je podozrivý Tomáš Sz.

O Tomášovi Sz. informuje aj maďarský server bumm.sk. Podľa fotografií na jeho facebookovom účte prešiel výcvikom pre privátnych bodyguardov v Európskej bezpečnostnej agentúre, ktorá má výcvikové stredisko v Poľsku.

Ide o dvojtýždňové intenzívne školenie o ochrane VIP osôb. Jeho súčasťou je využitie pištolí, poloautomatických zbraní i neozbrojený boj. „Hlavným cieľom intenzívneho kurzu je poskytnúť študentovi všetky potrebné vedomosti a praktické znalosti osobnej ochrany,“ píše sa na stránke firmy.

Absolventi takýchto kurzov môžu nájsť uplatnenie pri ochrane bohatých ľudí, vrcholových manažérov aj pri práci pre súkromné bezpečnostné služby.

Agentúra ponúka aj kurzy pre členov ozbrojenej ochrany námorných lodí. Takýchto prác sa podľa svojho facebookového účtu mohol zúčastniť i zadržaný Tomáš Sz. – na jednej z fotiek pózuje so zbraňou na lodi v Arabskom mori. Informácie o tom, že slúžil na mori, potvrdzujú aj ľudia z Kolárova, ktorí

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vražda Jána Kuciaka

Slovensko

Teraz najčítanejšie