Denník N

Ako veriť, že majú Kuciakových vrahov

Sviečky pripomínajúce zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú pred úradom vlády. Foto N – Tomáš Benedikovič
Sviečky pripomínajúce zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú pred úradom vlády. Foto N – Tomáš Benedikovič

Zatknutie vykonávateľov je len začiatok. Už teraz je jasné, že nemusí stačiť ani dolapenie objednávateľov, lebo Fico, Kaliňák a ich ľudia sa postarali o to, že tomuto štátu sa verí len veľmi ťažko.

Polícia dnes nadránom zatkla 8 ľudí, ktorých považuje za vrahov novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Je to dobrá správa. Ako jej však veriť po všetkých tých chybách, ktoré polícia a politici ako Robert Fico a Robert Kaliňák doteraz urobili?

V normálnej krajine a v normálnych časoch by sa mal dostaviť pocit úľavy. Na Slovensku a po tejto vražde sa však nedostavil. Ani nemohol. Dôvera v ľudí, ktorí riadia políciu a túto krajinu, je totiž úplne oprávnene minimálna.

Všetci si až príliš dobre pamätáme to divadlo s miliónom na stole, reči o drogovej stope a potom o Sorosovi, prevrate. Všetky tie hanebné zmeny na čele polície, ale aj vlády, ktoré mali iba zabezpečiť, aby mali stále všetko pod kontrolou.

Vražda Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej je bodom zlomu. Oni to nepochopili.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie