Denník N

Okrem električky aj farebný mestský bulvár, developer ukázal novú bratislavskú štvrť Eurovea City

Meniť sa budú aj názvy budov podľa adresy. Posledné budovy Eurovea City chce J&T Real Estate dokončiť do roku 2025, celkové náklady novej štvrte majú byť 1,5 miliardy eur.

Farebný mestský bulvár, tichá električková trať, podzemné garáže, ale aj prvý slovenský mrakodrap – tak by mala podľa developera J&T Real Estate (JTRE) vyzerať nová bratislavská štvrť pri Dunaji Eurovea City.

Rozprestierať by sa mala od mosta Apollo až po Šafárikovo námestie, pričom v blízkosti Starého Mesta by mala zástavba kopírovať výšku budov pri Dostojevského rade, smerom ku Košickej ulici by však výška budov mala postupne gradovať.

K dvom vežiakom Panorama City chce developer pristaviť okrem prvého slovenského mrakodrapu, ktorý má dosahovať 168 metrov, aj nové kongresové centrum Eurovea Congress Tower, administratívnu budovu Pribinova a ďalšie obytné domy.

Názvy stavieb sa budú meniť podľa adresy – administratívne budovy Panorama Bussines sa budú volať podľa ulice, na ktorej sídlia, teda Landererova 12 či Pribinova 19. Budova bývalého presscentra ostane s názvom Tower 115, rovnako aj dvojičky Panorama Towers.

Hlavnou osou Eurovea City má byť bulvár Pribinova, ktorý má jednotlivé budovy spájať. Na jeho riešení pracuje barcelonská architektka Beth Galí, ktorá chce na bulvári obmedziť cestnú prevádzku a dodať „verejnému priestoru život“.

Na Pribinovej ulici by tak mali pribudnúť stromy a parková zeleň

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie