Denník N

Američanka obviňuje Cristiana Ronalda zo znásilnenia, ten to popiera

Foto - archív tasr/ap
Foto – archív tasr/ap

34-ročná Američanka Kathryn Mayorgaová v rozhovore pre nemecký denník Der Spiegel rozpráva o noci z roku 2009, keď ju mal Cristiano Ronaldo znásilniť v hotelovej izbe v Las Vegas. Neskôr s jeho právnikmi podpísala dohodu o mimosúdnom vyrovnaní a prijala kompenzáciu 375-tisíc dolárov. Po rokoch psychických problémov sa však rozhodla prehovoriť.

Tiež 34-ročný Ronaldo stále patrí k najlepším futbalistom planéty a marketingovo najsilnejším športovcom.

Zatiaľ čo v minulosti sa v médiách rozoberali jeho vzťahy, napríklad so známou ruskou topmodelkou Irinou Shaykovou, teraz bude musieť čeliť závažným obvineniam zo znásilnenia.

Príbeh sa prvý raz dostal na verejnosť už v apríli 2017, keď nemecké noviny Der Spiegel napísali o uniknutých dokumentoch v rámci Football Leaks (písomnosti týkajúcich sa najmä financovania, fungovania a prestupov portugalských klubov a iných tamojších futbalových subjektov), podľa ktorých sa Ronaldo dohodol na mimosúdnom vyrovnaní so znásilnenou ženou.

Fake news

Ronaldov agent Jorge Mendes celú záležitosť odmietol ako „novinársku fikciu“. Minulý týždeň v piatok však Der Spiegel prišiel s detailmi. Na titulnej strane uverejnil rozhovor so samotnou ženou, Američankou Kathryn Mayorgaovou, hoci pred rokom ešte akékoľvek vyjadrenia do médií odmietla (v dokumentoch získaných v rámci „Football Leaks“ sa uvádzala pod pseudonymom „Susan K.“).

Teraz sa to však zmenilo – má skúsenejšieho advokáta, podľa ktorého nie je dohoda Mayorgaovej a Ronaldových advokátov „o mlčaní“ zaväzujúca. V USA taktiež v priebehu posledného roka zosilnela kampaň „MeToo“, podporujúca ženy, ktoré sa stali obeťou sexuálneho násilia. Odštartovala obvineniami filmového producenta Harveyho Weinsteina.

Mayorgaovej advokát podal na Ronalda žalobu, ktorá obsahuje aj dokument s Portugalčanovou pôvodnou verziou udalostí. Cez víkend na to Ronaldo zareagoval:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie