Denník N

Trump ťažko nesie, že jeho nominant sa vyznáva z lásky k pivu, on sám je zarytý abstinent

Víno a šampanské značky Trump. Foto - Washington Post/Jabin Botsford
Víno a šampanské značky Trump. Foto – Washington Post/Jabin Botsford

Americký prezident tvrdí, že nikdy nevypil ani pohárik, od alkoholu ho odrádza trpká rodinná skúsenosť.

Píšu Ashley Parkerová a Philip Rucker, článok zverejňujeme so súhlasom The Washington Post

Nominant na post sudcu Najvyššieho súdu Brett Kavanaugh vyslovil pred právnym výborom Senátu slovo „pivo“ 29-krát. „Mal som rád pivo. Stále ho mám rád,“ vyhlásil federálny sudca.

No je tu jeden človek, ktorý pivo vôbec nemusí a Kavanaughov entuziazmus nezdieľa. Zhodou náhod, tento človek ho zrovna na Najvyšší súd nominoval – prezident Donald Trump.

„Nemám rád pivo,“ povedal Trump novinárom v utorok. „Nikdy som ho ani nepil. Nevravím, či je dobré alebo zlé, viem, že niektorí ľudia ho majú radi. Ja som si z viacerých dôvodov vybral túto možnosť.“ Deň predtým Trump pred reportérmi vyhlásil, že abstinencia od alkoholu je „jedna z mála jeho dobrých vlastností“.

Hoci sa Trump Kavanaugha verejne zastával, svojim dôverníkom nedávno povedal, že sa mu nepáči, že sa do centra pozornosti dostávajú pitné návyky jeho nominanta.

„Prezident nemá rád pitie a Kavanaughove reči o tom, ako zbožňuje pivo, sa mu nepáčia,“ povedala osoba blízka Bielemu domu, ktorá požiadala o zachovanie anonymity. „Nie je to nič vážne, nikoho to nediskvalifikuje, prezident len nemá rád pijanov.“

Nechce stratiť kontrolu

Ako vysokopostavený politik je Trump nezvyčajne nenútený a nemáva zábrany. V rôznych aspektoch života vytvára okolo seba chaos a stráca kontrolu, no keď ide o konzumáciu alkoholu, je mimoriadne disciplinovaný.

Napriek tomu, že si Trump udržiava imidž bohatého plejboja, ktorý si užíval párty v legendárnom newyorskom Studiu 54, je zarytým abstinentom, ktorý hrdo rozpráva, že nikdy nepil alkohol, nefajčil cigarety, ani nebral drogy.

„Kedykoľvek na mňa niečo hľadajú, môžem povedať: ,Nikdy v živote som nemal ani pohárik‘,“ vravel Trump novinárom v pondelok. „Viete si predstaviť, aký by som bol, keby som pil? Najhorší na svete.“

Jeho dlhoroční spolupracovníci vravia, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Donald Trump

Svet

Teraz najčítanejšie