Denník N

Drobová chce byť prezidentkou: Som dosť inteligentná, aby som nešla do projektov, kde nemám šancu

Gabriela Drobová. Foto - archív G. D.
Gabriela Drobová. Foto – archív G. D.

Ku kandidatúre ju inšpiroval africký raper, tyká si s Marianom Kočnerom a chcela by byť prezidentkou pre všetkých. Gabriela Drobová vraví, že to s kampaňou myslí vážne.

Aké reakcie ste očakávali na vaše video, v ktorom avizujete, že chcete kandidovať za prezidentku?

Presne také, aké prišli. Možno som čakala ešte výrazne horšie, ako reálne boli. Svoju cestu som si vystavala v krokoch, video bolo „kick-off“. Dúfala som, že to bude mať nejaký ohlas, ale nečakala som, že bude až taký veľký. Video som zverejnila v nedeľu a v pondelok sa mi ozvali novinári prakticky zo všetkých relevantných redakcií.

Ako reagovali ľudia na internete?

Očakávala som trošku bujarejšiu diskusiu na Instagrame, kde sú skôr mladší ľudia. No tam to prijali pomerne dobre. Na Facebooku, kde sú aj starší ľudia, ktorých som mala skôr za vyzretejších, bola debata oveľa vulgárnejšia. Napriek tomu som si každý jeden komentár prečítala a ak nebol vyslovene vulgárny, tak som ho aj lajkla. Bolo ich asi tisíc a viac ako polovica bola veľmi negatívna. Niektoré boli konštruktívne, z veľkej časti však išlo o invektívy. Pri nich som sa zamyslela – je človek, ktorý je schopný napísať takéto niečo, rodič? Aké má zamestnanie? Koho volí?

Nový Čas, teda noviny, v ktorých sa zrejme objavujete najčastejšie, vašu kandidatúru uviedol dvojstranou s palcovým titulkom: „Zbláznila sa?“ Ako beriete takéto články?

Čakala som aj horšie. Nehovorím, že sa ma to nedotýka, ale z titulku „Zbláznila sa?“ sa nejdem zblázniť. Keď človek ide von s takouto informáciou, nemôže čakať, že mu bude každý tlieskať a potľapkávať ho po chrbte.

To určite nie. No pri niektorých ľuďoch môže byť vstup do politiky menej prekvapivý ako pri človeku, ktorého sme doteraz poznali skôr z relácií o šoubiznise.

No áno, keď vstupuje do politiky niekto

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Prezidentské voľby 2019

Slovensko

Teraz najčítanejšie