Denník N

Široký a jeho syn prišli na políciu s ochrankou, tá odstrkovala novinárov

Juraj Široký. Foto N – Vladimír Šimíček
Juraj Široký. Foto N – Vladimír Šimíček

Polícia vypočula kvôli Váhostavu Juraja Širokého a jeho syna. Ani jeden na otázky novinárov neodpovedal. Široký starší vraj bude verejne hovoriť, no čaká na súhlas obchodného partnera.

Juraja Širokého vo štvrtok vypočúvala polícia pre kauzu Váhostav približne dve a pol hodiny. Široký na otázky novinárov neodpovedal, prišiel spolu s niekoľkými ochrankármi, ktorí novinárov odstrkovali.

Okolo jednej hodiny sa ochrankári znovu zjavili a strategicky pokrývali vstup do budovy polície. Krátko na to prišiel Juraj Široký mladší, ktorého si policajti tiež predvolali. Ani on na otázky neodpovedal, no narozdiel od svojho otca sa už musel na vrátnici zapísať a podrobiť kontrole.

Video: Široký mladší sa na políciu pretlačil obkľúčený ochrankou (Autor: Matej Dugovič)

Nemá žiadne privilégiá, veď ho poznajú

Širokého hovorkyňa Michaela Kováčik Grendelová hovorí, že Široký žiadne privilégiá na polícii nemá a postupoval presne podľa pokynov, ako mal na políciu prísť. “Advokát mal jeho občiansky preukaz. Predpokladám, že je to verejne známa osoba a nie je pochybnosť o tom, či je to naozaj on.”

Video: Široký sa vraj neskrýva, len čaká na súhlas hovoriť. (Autor: . týždeň)

Polícia odkázala, že preverí, či boli dodržané interné predpisy pri vstupe do budovy, k prípadu sa nevyjadrila.

Široký mal podľa Kováčik Grendelovej ochranku preto, aby vôbec mohol z polície prejsť cez novinárov až k svojmu autu.

“Pán Široký médiá nechce ignorovať, vyjadrí sa, až keď bude mať adekvátne povolenie od svojho obchodného partnera,” vraví jeho hovorkyňa.

Juraj Široký mladší z predstavenstva Váhostavu. Foto N - Vladimír Šimíček
Juraj Široký mladší z predstavenstva Váhostavu. Foto N – Vladimír Šimíček

Milióny z Cypru

Policajt, ktorý na prípade Váhostavu pracuje, Denníku N potvrdil, že vlani prišlo do Váhostavu 25 miliónov eur zo schránkovej firmy Efelan Trading.

Polícia sa domnieva, že peniaze mali zachrániť podnik, no podľa dokumentov nikdy neodišli.

Menšiu časť pohľadávok Efelan Trading neskôr kúpila firma Lomark, ktorá je aj vo veriteľskom výbore. Polícia tvrdí, že bude skúmať aj to, či sú tieto schránky prepojené na Váhostav.

Kováčik Grendelová tvrdí, že obe firmy nie sú navzájom spriaznené a ani s Váhostavom. “Ak by boli spriaznené, bol by to problém.”

Širokého syn prišiel tiež v sprievode ochranky, narozdiel od svojho otca prešiel aj kontrolou. Foto N - Vladimír Šimíček
Širokého syn prišiel tiež v sprievode ochranky, narozdiel od svojho otca prešiel aj kontrolou. Foto N – Vladimír Šimíček

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Kauza Váhostav

Slovensko

Teraz najčítanejšie