Denník N

Pochádza z bohatej rodiny, dnes nemá v dome elektrinu, vodu ani plyn. Hrozí, že aj so synom zamrznú

Perla Balážová. Foto - Karol Sudor
Perla Balážová. Foto – Karol Sudor

Príbeh Perly Balážovej o tom, ako sa dá spadnúť zhora až na dno.

Keď sa na 58-ročnú Perlu Balážovú z Veľkého Krtíša pýtate ľudí z mesta, zväčša len mávnu rukou a dodajú, že ona aj jej syn sú blázni, ktorými sa netreba zaoberať. Keď sa spýtate, či sa zaujímali o ich príbeh, či im neskúsili poradiť, keď už nie priamo pomôcť, nastane ticho, prípadne zaznejú poznámky, že si za svoju situáciu môžu sami.

Pani Perla vyštudovala na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského učiteľstvo, pár rokov učila na základnej škole v Pezinku. V detstve aj v mladosti sa mala výborne. Jej otec vykonával štátny stavebný dozor a zároveň projektoval domy, školy aj štadióny. Mala všetko, peniaze nikdy riešiť nemusela, finančne jej pomáhala stará mama aj obaja rodičia.

Lenže život, v ktorom dieťa a neskôr mladý človek nemá prakticky žiadne starosti, pretože všetko vyboxujú a zabezpečia iní, môže mať neblahé dôsledky – človek sa nenaučí riešiť problémy a tie ho časom prevalcujú a nakoniec zomelú. Zrejme práve to sa teraz deje aj pani Perle. Aktuálne hrozí, že vo svojom dome so synom túto zimu jednoducho zamrznú.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie