Denník N

Danko chce koniec sankcií v čase, keď pribudli dôkazy, že Rusi vedú vojnu proti Západu

Andrej Danko v ruskej dume zažil „standing ovation“. Foto – FB Andreja Danka
Andrej Danko v ruskej dume zažil „standing ovation“. Foto – FB Andreja Danka

Aktualizované – 17:33. Predseda parlamentu krajiny EÚ sa opäť stretol so šéfom ruskej dumy, ktorý je na sankčnom zozname Únie.

Ani najnovšie dôkazy o tom, že ruský štát vedie hybridnú vojnu na území Európskej únie, nebránia predsedovi parlamentu a šéfovi SNS Andrejovi Dankovi, aby sa stretával s predstaviteľmi Putinovho režimu a vyzýval na zrušenie sankcií voči Rusku.

Danko v nedeľu odletel do Turecka na „eurázijský samit predsedov parlamentov“ a bilaterálne tam rokoval so šéfom ruskej Štátnej dumy Vjačeslavom Volodinom. Ten je na sankčnom zozname EÚ medzi politikmi a podnikateľmi, ktorí sa aktívne podieľali na anexii ukrajinského polostrova Krym.

„Je mi ľúto, že vzťahy medzi Európskou úniou a Ruskom sú stále napäté, pretože tento samit sa mohol v týchto dňoch konať v Bratislave. Sankcie nič neriešia, musíme ich zrušiť,“ napísal pred samitom Danko.

Na Facebook v nedeľu pridal aj vetu: „Myslím si, že ekonomické sankcie uvalené voči Rusku nebudú dlho trvať a musíme mať s takouto veľmocou dobré a korektné vzťahy.“ Pridal aj video z novembra minulého roka, na ktorom rečnil v ruskej Štátnej dume o „slovanskej vzájomnosti“.

V pondelok po stretnutí s Volodinom zopakoval, že „sankcie na Rusko sú zbytočné“, a dodal, že by Volodina rád „privítal“ aj na Slovensku.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Danko

Slovensko, Svet

Teraz najčítanejšie