Denník N

Kočner sa v roku 2013 vyhrážal potenciálnym susedom, zaútočil aj na ich strážnika (video)

Marian Kočner v roku 2013. Foto – archív N
Marian Kočner v roku 2013. Foto – archív N

Denník N získal video, na ktorom Marian Kočner fyzicky napadol strážnika. V e-maile sa potenciálnym susedom vyhrážal, že nebudú mať pokoj, ak sa vedľa nich nasťahuje.

Je piatok 4. októbra 2013 krátko po štvrtej popoludní. Na jednu z hlavných ulíc v bratislavskom Starom Meste prichádza na svojom ferrari Marian Kočner. Vystúpi z auta a začne sa prechádzať pred jedným z domov. Všimne si vrecko so smetím nachystané na vysypanie, začne si ho fotografovať. Keď z auta vystúpi strážnik, Kočner naňho začne hulákať a obúcha ho o stenu.

Situáciu zachytili bezpečnostné kamery umiestnené na rodinnom dome, pred ktorým sa odohrala. Večer ešte Kočner pošle e-mail družke majiteľa domu. Ona aj strážnik sa obrátia na políciu.

Susedský spor? Možno príde Kočner

Majitelia domu, pred ktorým sa situácia odohrala, si myslia, že Kočnera na nich poslal ich sused. Majú s ním dlhoročné spory, o to, aký veľký dom si môže vedľa nich postaviť, a Kočner bol podľa nich jeho známy.

„Nepriame viacnásobné vyhrážky voči nášmu okoliu v lete a na jeseň 2013 prerástli do priameho fyzického útoku na nášho pracovníka SBS a verbálneho ataku Kočnera na moju osobu a moje maloleté dieťa na verejnosti,“ hovorí žena, ktorá si kvôli bezpečnosti nepraje zverejniť svoje meno.

Video z bezpečnostných kamier

„Bez akéhokoľvek dôvodu atakoval strážnika, ktorý s ním predtým vôbec nekomunikoval a nedostal sa s ním do žiadneho kontaktu. Jednoznačný dôvod napadnutia bolo zastrašovanie našej rodiny a vyvolanie atmosféry strachu, aby mohol Kočner pokračovať vo svojich manévroch, pri ktorých sme mu prekážali.“

Sused, ktorého meno nebudeme zverejňovať, odmieta, že by Kočnera poslal. „Nikdy som pána Mariana Kočnera nevyužil a vonkoncom som nikdy nikoho nezastrašoval. Je to absolútne klamstvo, ako tisíc iných, ktoré si vymysleli.“ Sused hovorí, že Kočner sa mu vtedy ozval ako potenciálny záujemca o kúpu jeho pozemku, ale potom si to pre vysokú cenu rozmyslel. „Dovtedy som ho poznal len ako majiteľa hotela na Donovaloch zo začiatku tisícročia, keď som tam asi párkrát prenocoval.“ O svojich susedoch vraví, že mu robia peklo zo života tým, ako sa naňho neustále na všetkých úradoch sťažujú pre stavbu domu. 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie