Denník N

Súkromná odťahovka Car Towing v centre Bratislavy končí, odtiahnutí s ňou vyhrávali súdy

Auto si z centra Bratislavy dal odtiahnuť v roku 2010 Igor Matovič, aby upozornil na to, že poslanci majú v takýchto prípadoch imunitu. Foto – TASR
Auto si z centra Bratislavy dal odtiahnuť v roku 2010 Igor Matovič, aby upozornil na to, že poslanci majú v takýchto prípadoch imunitu. Foto – TASR

V bratislavskom Starom Meste bude autá odťahovať radnica, poplatok bude trochu nižší.

Bol to dlhý boj vodičov, ktorí nenašli svoje auto tam, kde ho zaparkovali, a museli za ním cestovať cez polovicu Bratislavy. Odťahovanie je vo veľkých mestách bežné, no v Bratislave na tom zarába súkromná firma. To sa má teraz v centre mesta zmeniť.

Za odtiahnutie auta budú vodiči v bratislavskom Starom Meste po novom platiť 85 eur, čo je o 14 eur menej, ako bral doteraz súkromník. K tomu ešte zaplatia pokutu polícii za nesprávne parkovanie.

Mestská časť po rokoch ukončila spoluprácu so súkromnou odťahovkou Car Towing a autá budú odťahovať ich vlastné Technické služby už niekedy začiatkom novembra – radnica ešte čaká na dodanie vozidla s nákladným ramenom v hodnote 120-tisíc eur. Budúci rok plánujú obstarať aj druhé vozidlo.

Zmení sa aj odložisko odtiahnutých áut, ktoré Car Towing zvážal do Petržalky. Staré Mesto bude autá odťahovať bližšie na parkovisko oproti vchodu zbúraného PKO na nábreží Dunaja, kde je na pozemku mestskej časti dnes neregulované parkovanie.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie