Denník N

Najskôr fraška a potom farizejstvo na UMB

Vedenie Univerzity Mateja Bela svojou vypočítavosťou v prípade rigoróznej práce Andreja Danka škodí všetkým slovenským univerzitám.

Autor je vysokoškolský pedagóg,
Katedra humánnej geografie a demografie Prírodovedeckej fakulty UK 

Rektor Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici vyzval predsedu parlamentu, aby zverejnil svoju rigoróznu prácu. Nie, nemýlite sa, priamo rektor priamo dotknutej školy. Tragické, smiešne, absurdné? Asi všetky prívlastky sa sem hodia. Pretieral som si hodnú chvíľu oči, či dobre vidím. Robia si z náš žarty? Ale prvý apríl, žiaľ, nie je.

Tak si to zhrňme. Denník N odviedol investigatívnu robotu a Andrej Danko utajil svoju prácu. Kto mu to umožnil? Zákon? Nie. Umožnili mu to predstavitelia UMB, odvolávajúc sa (až teraz) na nejakú právnu analýzu.

Na Slovensku sa zväčša udeje niekoľkodňová búrka v pohári vody a potom kauza „vyhnije“. Lenže čo sa nestalo. Vedenie Prírodovedeckej fakulty UK napísalo svoje vyhlásenie, ktoré, mimochodom, štátom platená tlačová agentúra nezverejnila. Na weboch a sociálnych sieťach si to UMB naplno „vypila“, a veru v tomto prípade neplatí, že aj zlá reklama je reklama. Našťastie, zamestnanci sa vzchopili a začali sa aktivizovať. Nie dekan, nie rektor.

A teraz? Zrazu tu máme prekvapivú

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Danko

Komentáre

Teraz najčítanejšie