Denník N

U Kočnera boli v súvislosti s vraždou Kuciaka domové prehliadky. Policajti prišli aj do Bonaparte

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Dva týždne po tom, čo polícia zatkla podozrivých z vraždy Jána Kuciaka, sú u Kočnera domové prehliadky. Policajti boli aj v Bonaparte alebo vo Five Stars Residence.

Novinári sa pýtali policajtov, kedy pôjdu ku Kočnerovi, už niekoľko mesiacov až rokov. Aj v pondelok večer v diskusii Denníka N policajný prezident Milan Lučanský hovoril, že u Kočnera domové prehliadky ešte neboli.

„Myslím si, že to je otázka na tých, ktorí tu boli predo mnou, neriešil som jeho problematiku,“ hovoril. „Musíme dbať na zákonnosť, nemyslím si, že by ste boli v pohode, keby sme sa zajtra rozhodli a len tak vám spravili domovú prehliadku,“ dodal Lučanský.

Video: Zásah polície

Dnes ráno „kukláči“ prišli do prvého Kočnerovho objektu. Začali v Bernolákove, počas dňa prejdú asi 20 miest a prehliadky budú celý deň. V Bernolákove boli v dome, na ktorom bola menovka Pávek. Ide o ľudí z kauzy Technopol services, Kočner je majiteľom domu a v kauze mu hrozí stíhanie.

„O domových prehliadkach rozhoduje vyšetrovateľ so súhlasom prokurátora,“ hovoril ešte večer Lučanský. „Nebudem nič predbiehať, nechajme sa prekvapiť, čo prinesie život, a nemyslím si, že je tu niekto nedotknuteľný,“ dodal ešte policajný prezident.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie