Denník N

Bookmakeri v krajských mestách favorizujú Rybníčka, Bročku, Noska či Polačeka

Favoriti primátorských volieb: Peter Bročka, Jozef Dvonč, Ján Nosko, Andrea Turčanová, Matúš Vallo, Jaroslav Polaček, Richard Rybníček a Patrik Groma. Foto - N a TASR
Favoriti primátorských volieb: Peter Bročka, Jozef Dvonč, Ján Nosko, Andrea Turčanová, Matúš Vallo, Jaroslav Polaček, Richard Rybníček a Patrik Groma. Foto – N a TASR

Podľa odhadu bookmakerov by vo voľbách v krajských mestách mohol Smer uspieť v troch prípadoch, opozícia má šance na východe.

Ak by voľby v krajských mestách dopadli tak, ako to očakávajú bookmakeri stávkových kancelárií, najsilnejšia strana Smer by si pripísala tri dôležité víťazstvá v súboji o primátorov.

Bookmakeri stávkovej kancelárie Tipsport dávajú šance na víťazstvo Jánovi Noskovi v Banskej Bystrici, ktorého Smer podporuje, Jozefovi Dvončovi v Nitre (kandiduje za Smer) a Patrikovi Gromovi v Žiline (nezávislý s podporou Smeru).

Očakávajú aj víťazstvo Richarda Rybníčka v Trenčíne, ktorý má tiež podporu Smeru, aj keď vždy patril k pravicovým politikom a snažil sa o založenie konzervatívnej strany Toska.

Tri týždne pred komunálnymi voľbami nebol zverejnený komplexný prieskum preferencií, ktorý by presnejšie meral podporu jednotlivých kandidátov. Kurzy stávkových kancelárií neodrážajú reálne preferencie kandidátov, ide o odhad bookmakerov, ktorý sa neskôr upravuje podľa toho, na koho ľudia reálne vkladajú peniaze.

Bookmakeri vidia jasných favoritov v Trnave a Trenčíne, ide o súčasných primátorov Petra Bročku a Richarda Rybníčka.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komunálne voľby 2018

Slovensko

Teraz najčítanejšie