Denník N

Vlhová má tvrdý režim, tréner ju počas sezóny nepustí domov, ani na Vianoce

Petra Vlhová s otcom Igorom a bratom Borisom. Foto N - Peter Kováč
Petra Vlhová s otcom Igorom a bratom Borisom. Foto N – Peter Kováč

Už budúcu sobotu 27. októbra sa začne nová sezóna pre lyžiarku Petru Vlhovú. V rakúskom Söldene absolvuje obrovský slalom.

„Aj keď o tom nehovorí, vidím na nej, že minulý rok bol dobrý, ale nie až tak (ako mohol byť, pozn.) a ona to vie. Ak jej bude slúžiť zdravie, bude to dobré,“ povedal jej otec Igor Vlha na utorkovej tlačovej konferencii.

„Peťa je veľmi silná, má čistú hlavu. Bol som s ňou v rakúskom lyžiarskom stredisku Hintertux. Na zjazdovke bol taký ľad, že som ju nevedel zísť, ale ona na ňom jazdila ako na prašane,“ dodal s tým, že veľa tímov na zjazdovke odmietlo trénovať.

Vlhová zavesila video z tréningu na Facebook s popisom: „Brúsenie hrán lyží na ľade bolo pre niekoho zábavou, ale pre iných nezdolateľnou prekážkou. No silným jedincom to nevadilo.“

S prípravou na lyžiach začala v máji, trénovala hlavne na ľadovcoch v Rakúsku a v Taliansku. Kondične sa pripravovala doma. V porovnaní s minulou sezónou bola viac na lyžiach. „Keďže chcem absolvovať super-G, zjazd aj kombináciu, začali sme tieto disciplíny viac trénovať. Každý rok sa o čosi zlepšujem v kondičnej príprave,“ povedala.

„Na svahu sa cítim dobre, sme pripravení a ide len o to, ako sa budem cítiť na pretekoch.“

30 pretekov

22-ročná Vlhová sa vo Svetovom pohári predstaví prvýkrát bez krajanky Veroniky Velez-Zuzulovej, ktorá po ukončení kariéry už stihla na svet priviesť syna.

Vlhová si naplánovala 30 pretekov, prioritou pre ňu budú

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Petra Vlhová

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie