Denník N

Ako to bolo s našou diskusiou o extrémizme, na ktorú Lívia neprišla

Nezabudnuteľné príhody a skúsenosti občianskej iniciatívy Zabudnuté Slovensko pokračovali v Spišskej Novej Vsi.

S architektom a občianskym aktivistom Michalom Karakom od marcových volieb v roku 2016, keď sa ĽSNS dostala do parlamentu, vedieme, niekedy aj tvrdé, diskusie s občanmi. Spomínate si možno na Kežmarok.

Chodíme najmä do regiónov, od Skalice na západe po Vranov nad Topľou na východe, kde má táto strana vysokú podporu. Na diskusie chodili ako diváci, dokonca masovo, aj junáci a devy v zelených mikinách. Potom od toho akosi upustili, no ako vravím pri pohľade na hľadisko bez týchto „milovníkov prírody“, nie je každý deň nedeľa.

Už niekoľko týždňov pred tým, ako študentka bilingválneho gymnázia v Spišskej Novej Vsi Lívia zverejnila virálne video o multikulturalizme, sme pripravovali diskusie Otvorene o extrémizme aj v tomto meste a v neďalekej Gelnici. Konkrétne o ceste do Spišskej Novej Vsi sme informovali na svojom Facebooku v utorok 2. októbra a o Gelnici už 27. septembra. Ak teda portál hlavnespravy.sk tvrdil v článku z 15. októbra, že škola pripravovala diskusiu po zverejnení Líviinho videa, je to lož.

Na tuposti z podobných stránok, ktoré sa hemžia

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie