Denník N

Ako môže odstúpenie Dany Kleinert zamiešať voľby v bratislavskom Starom Meste

Favoriti na post starostu bratislavského Starého Mesta - Martin Borguľa, Zuzana Aufrichtová, Radoslav Števčík
Favoriti na post starostu bratislavského Starého Mesta – Martin Borguľa, Zuzana Aufrichtová, Radoslav Števčík

Vo voľbách v bratislavskom Starom Meste nie sú aktuálne prieskumy preferencií. Dana Kleinert odstupuje pre problémy so stavbou z lodných kontajnerov na svojom pozemku.

V bratislavskom Starom Meste sú po odstúpení Dany Kleinert (tím Vallo, Spolu a PS) traja silní kandidáti na starostu: Martin Borguľa, ktorý tento rok vystúpil zo Smeru, dnešný starosta Radoslav Števčík (nezávislý) a Zuzana Aufrichtová s podporou koalície pravicových strán SaS, OĽaNO, Sme rodina, Zmena zdola, OKS a Nova.

Kleinert sa vzdala v prospech Aufrichtovej, tri a pol týždňa pred voľbami je však situácia ťažko čitateľná. Doteraz jediný známy prieskum preferencií je ešte z augusta a ďalší už do volieb zrejme ani nebude.

Favorit Borguľa

Augustový prieskum si v agentúre AKO zadal súčasný starosta Radoslav Števčík a ukázal veľkú silu Martina Borguľu, dlhoročného bratislavského politika Smeru. Borguľa hovorí, že pred týmito voľbami zo strany odišiel, starosta Števčík to spochybňuje.

Agentúra AKO robila prieskum na vzorke 500 respondentov v čase, keď ešte neboli známi všetci kandidáti a ešte sa naplno nerozbehla kampaň. Pýtali sa iba na štyroch kandidátov a dopadli takto: Martin Borguľa (33,8 percenta), Radoslav Števčík (31,8 percenta), Dana Kleinert (19,1 percenta) a Zuzana Aufrichtová (15,3 percenta).

Ďalšie prieskumy

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Komunálne voľby 2018

Slovensko

Teraz najčítanejšie