Denník N

Sulík posiela Fica do basy, predseda Smeru hovorí o nehoráznosti

Foto – TASR, N/Tomáš Benedikovič
Foto – TASR, N/Tomáš Benedikovič

Tu je toľko krivých obvinení, tu je toľko svinstva, ktoré sa valí na túto vládu z úst opozície, sťažoval sa Robert Fico na tvrdenia opozície o korupcii v debate RTVS O 5 minút 12.

Predsedovia dvoch najsilnejších strán, Smeru a Slobody a solidarity, sa po mesiaci opäť stretli v televíznej debate. Robert Fico a Richard Sulík diskutovali v relácii O 5 minút 12 na Jednotke RTVS, pred mesiacom boli spolu na TA3.

Fico si Sulíka do debaty vyžiadal vo videu na Facebooku, ktoré zverejnil ešte 4. októbra. „Opozícia i väčšina médií stále nechce priznať, že spojenie vraždy Jána Kuciaka a jeho partnerky s vládou bolo hanebným výmyslom. (…) Nastal čas hovoriť ľuďom pravdu,“ hovoril v ňom.

Video: Fico volá Sulíka do debaty

V debate sa venovali ekonomickým otázkam, nevyhli sa však ani vzájomným útokom. Richard Sulík napríklad prirovnal súčasnú vládu k „sociálnemu netvorovi“. Dôvodom je 2,5-percentný odvod pre obchodné reťazce, s ktorým prišla SNS a Smer ho podporuje.

„Toto robí sociálny netvor, pán Fico. Bežným ľuďom zvyšovať ceny potravín,“ povedal predseda SaS s tým, že odvod pre reťazce nie je nič iné, len zvyšovanie cien potravín, ktoré sú na Slovensku aj tak vysoké.

Hádka o Kočnera

Fico v debate zopakoval svoju tézu, že vražda Jána Kuciaka bola politicky od začiatku zneužitá na pokus zmeniť mocenské pomery v štáte. Chválil políciu za aktuálny stav vyšetrovania. „Je to fantastický výsledok polície. Tím zostavený ešte Tiborom Gašparom a Robertom Kaliňákom dokázal prakticky nemožné.“

Sulík povedal, že po vražde Jána Kuciaka sa ukázali dve veci. „Mafia nikdy nebola bližšie predsedovi vlády a hlavný podozrivý z objednávania vraždy bol susedom Roberta Fica,“ narážal na Mariana Kočnera, ktorého jeden z pravdepodobných páchateľov označil za objednávateľa vraždy.

„Vy ste hromadný samovrah. 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie