Denník N

Futbalisti majú nového trénera, Kozáka nahradí Hapal

Pavel Hapal. Foto - archív tasr
Pavel Hapal. Foto – archív tasr

Novým trénerom futbalovej reprezentácie sa stane Pavel Hapal z Česka. Vo funkcii nahradí Jána Kozáka, ktorý odstúpil minulú nedeľu po prehre s Českom 1:2 v Lige národov.

49-ročného Hapala schválil pondelňajší mimoriadny Výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu, z desiatich prítomných členov (dokopy ich je 13) zaňho hlasovalo deväť členov, jeden sa zdržal, informoval prezident SFZ Ján Kováčik.

„Pôvodne boli aj iní kandidáti, dnes prebiehala diskusia len o pánovi Hapalovi. Oficiálne ho predstavíme v stredu o 11.00 v priestoroch SFZ,“ povedal Kováčik.

„Zmluva ešte nie je podpísaná, Pavla Hapala sme schválili za trénera a s viceprezidentom Karolom Belaníkom sme dostali mandát na rokovanie o podmienkach zmluvy. Keďže som s ním hovoril predtým, okrajovo sme sa dotkli aj podmienok, ktoré bude treba doladiť,“ povedal Kováčik. Vytvorenie realizačného tímu bude plne v kompetencii Hapala. Ten už potvrdil, že si so sebou zoberie svojho dlhoročného asistenta Ota Brunegrafa.

Hlavným dôvodom, prečo zväz angažuje Hapala, je jeho pôsobenie pri slovenskej reprezentácii do 21 rokov. „Jeho viac ako trojročná práca sa ukázala ako výsledkovo veľmi úspešná. Dôležité sú aj jeho ostatné kvality, o ktorých budem podrobnejšie hovoriť v stredu pri jeho oficiálnom predstavení,“ povedal Kováčik.

S Hapalom zväz podpíše zmluvu na jeden kvalifikačný cyklus. V prípade účasti na turnaji Euro 2020 bude môcť zväz uplatniť opciu a podpísať s Hapalom zmluvu na ďalší kvalifikačný cyklus.

Hapal sa stane prvým zahraničným hlavným trénerom slovenskej reprezentácie. Jeho krajan Pavel Vrba bol asistentom Jána Kociana v rokoch 2007 a 2008.

Brífing Jána Kováčika:

Skúsenosti so Slovenskom

Hapal sa so slovenským výberom do 21 rokov prebojoval na minuloročné Euro, Slovákom tesne ušlo semifinále.

Prvý raz pracoval na Slovensku už pred jedenástimi rokmi, keď ho angažovala Nitra. V lige s ňou nečakane

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Liga národov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie