Denník N

Stoch dostane pozvánku, Hapal sa teší na spoluprácu s Weissom

Pavel Hapal. Foto N - Tomáš Benedikovič
Pavel Hapal. Foto N – Tomáš Benedikovič

Pavel Hapal nevidí dôvod na to, aby mu pri senioroch nefungovali disciplinárne pravidlá, ktoré zabrali pri reprezentácii do 21 rokov.

Miroslav Stoch sa zrejme vráti do futbalovej reprezentácie. „Už som s ním telefonoval s tým, že sa s ním chcem stretnúť a predebatovať, že sa znova môže stať členom tímu,“ povedal nový tréner futbalovej reprezentácie Pavel Hapal na svojej prvej tlačovej konferencii.

Tento krok konzultoval s prezidentom SFZ Jánom Kováčikom, ktorý bol svedkom incidentu, po ktorom Ján Kozák vyradil Stocha z reprezentačného tímu. Konflikt sa udial na ceste z Eura 2016, na ktorom Stoch nedostal toľko príležitostí, ako si predstavoval.

„Povedal som vtedy, že keby bol nominovaný na kvalifikačný zápas proti Anglicku, nepodpísal by som to. Každý človek si zaslúži druhú šancu,“ povedal Kováčik.

„Keď sa ma pán Hapal opýtal na Stocha, povedal som, že je to jeho kompetencia. My vyberáme trénerov, tréneri hráčov. Tak to bolo aj bude.“

Stoch v drese Slavie Prahe patrí k najlepším hráčom českej ligy.

Prvá Hapalova tlačovka:

Hapal si prinesie realizačný tím z reprezentácie do 21 rokov, v ktorej pôsobil ešte na začiatku tohto roka. Jeho asistentom bude jeho dlhoročný spolupracovník Oto Brunegraf.

So SFZ podpísal zmluvu na nasledujúci kvalifikačný cyklus s opciou v prípade postupu na Euro 2020. Hapal bude zarábať 15-tisíc eur mesačne, ak postúpi na Euro, dostane prémiu 200-tisíc eur.

Jasné pravidlá hry

Hapal prichádza k tímu po odstúpení Jána Kozáka. Ten abdikoval pre nočný výlet siedmich hráčov po zápase Ligy národov proti Česku. Išlo o Stanislava Lobotku, Milana Škriniara, Vladimíra Weissa, Martina Dúbravku, Ľubomíra Šatku, Michala Šullu a Norberta Gyömbéra.

Podobnú situáciu zažil Hapal v roku 2015, keď preberal reprezentáciu do 21 rokov. Hráči a dokonca aj členovia realizačného tímu koncom roka 2014 bujaro popíjali v seneckom hoteli.

„Najdôležitejšie bude

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Liga národov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie