Denník N

Tesco na jednorazový sviatok neotvorí, väčšina reťazcov bude predávať

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Plošne dal voľno zamestnancom 30. októbra jeden veľký predajca potravín, zatvorené ostanú v ten deň aj niektoré veľké nákupné centrá.

Naplánujte si nákupy v predstihu, naše obchody budú zatvorené. S takým sloganom upozorňuje britský reťazec Tesco, že bude mať zatvorené predajne nielen 1. novembra, kedy je zákonom určený zákaz predaja, ale aj 30. októbra, na jednorazový tohtoročný štátny sviatok, počas ktorého zákaz predaja poslanci neupravili.

Tesco je asi jediným veľkým potravinovým reťazcom, ktorý sa 30. októbra rozhodol nepredávať. Išiel dokonca o niečo ďalej – skrátil aj dobu predaja vo vybraných obchodoch deň pred sviatkom a deň po ňom. Upozorňuje na to na svojom webe.

Skrátenie predaja v jeho sieti sa týka dvoch hypermarketov v Bratislave, ktoré obvykle predávajú non-stop. Deň pred sviatkom zatvoria už o 22. hodine a deň po sviatku otvoria až o 6:00. Skrátenie doby predaja sa týka aj predajne v obci Lednické Rovne, ktorá bude 29. októbra predávať o hodinu kratšie, teda do 22:00. a 31. októbra ráno otvorí o hodinu neskôr, než je obvyklé, o 6:00.

Billa sa rozhodla svoje obchody otvoriť, nebude sa to však týkať úplne všetkých jej predajní.

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Ekonomika

Teraz najčítanejšie