Denník N

Nájomné byty pre mladé rodiny sa v Banskej Bystrici zmenili na komerčné

Kandidáti na primátora Banskej Bystrice Igor Kašper a Ján Nosko. Foto - TASR
Kandidáti na primátora Banskej Bystrice Igor Kašper a Ján Nosko. Foto – TASR

Nájomné byty pre mladé rodiny v Banskej Bystrici, ktorých investorom bol Bytový podnik mesta, skončili v majetku firmy Prima Invest, ktorá byty rekonštruovala.

Poslanec Národnej rady a Mestského zastupiteľstva v Banskej Bystrici Martin Klus (SaS) podáva krátko pred komunálnymi voľbami trestné oznámenie na Generálnu prokuratúru v súvislosti s výstavbou nájomných bytov na Severnej ulici pre podozrenie z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku a trestného činu subvenčného podvodu.

Príbeh bytového domu na Severnej 5 sa začal myšlienkou magistrátu, ktorý chcel riešiť bytový problém mladých rodín a skončil sa predajom zrekonštruovaného domu firme Prima Invest.

Byty pre mladých

Budova pôvodne patrila Slovenskej akadémii vied, delimitáciou prešla do majetku mesta a chátrala. Bytový podnik mesta ponúkol magistrátu, že vzhľadom na dobrú finančnú kondíciu budovu kúpi a zrekonštruuje ju na nájomné byty pre mladé rodiny. Od mesta ju získal za cenu pozemku, približne 13 600 eur. Od tej chvíle Severná 5 už nespadala

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie