Denník N

Kandidáti na primátora Bratislavy hovorili o korupcii na magistráte, Kočnerovi, Harabinovi a finančných žralokoch

Primátorská debata Denníka N. Foto N - Tomáš Benedikovič
Primátorská debata Denníka N. Foto N – Tomáš Benedikovič

Favoriti na bratislavského primátora v diskusii Denníka N hovorili aj o tom, v čom sa od seba odlišujú a ako si predstavujú povolebnú spoluprácu.

Len pár dní pred komunálnymi voľbami kandidáti na bratislavského primátora pritvrdzujú a prechádzajú na osobné útoky. Výsledky posledného prieskumu naznačujú, že voľby budú tesné – vedie Matúš Vallo, za ním je Václav Mika, tretí je Ivo Nesrovnal a na poslednom mieste je z favoritov Ján Mrva.

Najväčší konflikt je medzi súčasným primátorom Ivom Nesrovnalom a nezávislým kandidátom Václavom Mikom. Počas diskusie Denníka N Nesrovnal niekoľkokrát vytiahol možný vzťah medzi Mikom a Marianom Kočnerom: „Bavím sa, že o transparentnosti hovorí človek, ktorý trávi Vianoce s Kočnerom na Donovaloch, to je ozaj dobrý vtip,“ povedal Nesrovnal.

„Chápem, že pán primátor je nervózny z trendov, prieskumov a toho, že je kandidátom Smeru,“ zareagoval Mika na Nesrovnalov útok. Ten však podporu Smeru odmietol a naznačil, že takouto verejnou podporou mu vládna strana mohla skôr uškodiť a pomôcť inému kandidátovi, konkrétne Mikovi.

Mika a tancujúci Harabin v Smotánke

Mika v diskusii vysvetľoval aj ďalšie vzťahy z minulosti. V roku 2008, keď bol šéfom TV Markíza, vystupoval vtedajší minister spravodlivosti Štefan Harabin vo viacerých reláciách – objavil sa napríklad v bulvárnej relácii Smotánka či v súťaži Vilomeniny. Štefana Harabina však vtedajšia opozícia ostro kritizovala za jeho priateľské väzby s Bakim Sadikim, albánskym narkobarónom, ktorý je momentálne vo väzení.

„Ja som bol ten človek,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Komunálne voľby 2018

Slovensko

Teraz najčítanejšie