Denník N

Kočner sa kedysi vyhrážal aj Tiborovi Búzovi: Odkazoval mi, že nedopadnem dobre

Tibor Búza. Foto N - Tomáš Benedikovič
Tibor Búza. Foto N – Tomáš Benedikovič

Po tom, čo je Kočner vo väzbe, pribúda výpovedí o jeho metódach z minulosti. Bývalému šéfovi spravodajstva v Markíze aj RTVS sa vyhrážal za rozhovor s Dobroslavom Trnkom.

Marian Kočner, ktorý je vo väzbe pre podozrenie z falšovania zmeniek voči televízii Markíza, sa v minulosti vyhrážal aj bývalému riaditeľovi spravodajstva RTVS a Markízy Tiborovi Búzovi. Zverejnil to kandidát na bratislavského primátora a bývalý riaditeľ oboch televízií Václav Mika, ktorý sa sa bráni obvineniam, že mal kedysi ku Kočnerovi blízko a kamarátsky sa stretávali na Donovaloch.

Na ceste na Donovaly, kde vlastní Kočner hotel a apartmány, dnes stojí bilbord s Mikovou a Kočnerovou fotografiou a nápisom „Vitajte doma, chlapci!“ Fotografia sa šíri na Facebooku.

Václav Mika je na bilborde s Kočnerom. Mika ešte minulý týždeň zverejnil  facebookový status, že s Kočnerom vedie boj. „Ešte počas môjho pôsobenia v Markíze nás Kočner opakovane obviňoval z manipulácie spravodajstva pri téme pezinskej skládky a neskôr sa mi vyhrážal pre rozhovor s vtedajším generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom. Dokonca sa v tom čase tento človek vyhrážal aj likvidáciou jednému z mojich najbližších kolegov, práve pre túto kauzu,“ napísal Mika. Denníku N neskôr povedal, že išlo o šéfa centra spravodajstva a publicistiky Tibora Búzu.

Ten povedal, že spory sa začali, keď relácia Paľba pred desiatimi rokmi v reportáži o pezinskej skládke zverejnila stanovisko generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. Ten v roku 2008 vyhlásil, že budovanie skládky je v súlade so zákonom. Za skládkou boli ľudia blízki pezinskému Smeru aj Kočnerovi. 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie